Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

veg
Toto jídlo by se mělo nazývat cannelloni. Podle slovníku vaření jsou to : Těstovinové
cannelloni
závitky – duté válečky z nudlového těsta, které plníme různými náplněmi a zapékáme. Jeden člověk spořádá tak 4 válečky.
Ovšem neodvažuji se napsat na moje duté válečky cannelloni. Nazývejme je proto duté válečky plněné zeleninou :-))) a navíc, vzhledem k přítomnosti celozrnné mouky v těstu, lépeřečeno díky celozrnným těstovinám, porce pro jednoho člověka jsou válečky pouze dva. Další dva až po trávicí odmlce :-).
Tak tedy, cannelloni lze koupit buď hotové, stejně jako lasagne, nebo si je lze vyrobit, jako v tomto receptu. Těstoviny vyrábíme podle tohoto základního receptu na celozrnné těstoviny. Těsto je třeba vyválet a nakrájet na dlouhé obdélníky, které se vaří stejně jako lasagne – ve velikém hrnci maximálně po čtyřech, uvařené ve slané vodě se postupně vyndají, osuší v čisté utěrce a připraví k plnění. Naplní se hmotou, zarolují a vloží do vymazaného pekáče. Naskládané ruličky se nakonec pokapou olivovým olejem. Vše se zalije velmi  obyčejnou omáčkou, která je udělaná tak, že se do mléka na kamnech rozpustí máslo a za stálého míchání se přidá sůl a mouka. Vše se chvilku vaří do velmi jemného zhoustnutí – skutečně nepatrného. Tím se tedy polijí rolky.

Těsně před koncem pečení se rolky posypou 100g strouhaným sýrem.
suroviny
cannelloni
cannelloni
Suroviny na náplň: 300g žampionů, na jeden pekáč je třeba těsto na těstoviny ze dvou vajec, sůl, 150g sýra dovnitř a 100g sýra navrch, 400g dýně, 1 cibule, olej, olivový olej,  300 ml mléka a 2 vejce. Do mléka 40g másla a 3 lžíce mouky a sůl.  Dovnitř ještě asi 3 lžíce strouhaných sušených homolek – lze zaměnit parmezánem či nějakým tvrdým, hodně výrazným sýrem.
Plnící hmotu si připravíme tak, si na oleji osmahneme cibulku, přidáme na jemno nakrájenou dýni, na kostičky nakrájený sýr a  oloupané žampiony nakrájené na plátky. Nakonec přidáme i jedno syrové vejce.  Chvilku za stálého míchání dusíme.


Komentáře

1 janka janka | E-mail | 5. prosince 2010 v 21:04 | Reagovat

Mňam,mňam, tohle jídlo opravdu můžeme, je oblíbené u všech , jedno z mála. Máte štěstí , že u vás jedí všichni skoro všechno, mě odmítnou 2-3jídla po sobě a já si připadám, že neumím vařit :-( Tak my tedy canelloni kupujeme, plním špenátem +parmezánem+muškátovým oříškem a vejcem, pak zaliju rajskou omáčkou z domácího kečupu a dám zapéct, ale nikdy je nepředvářím, ony se v omáčce uvaří, Asi někdy zkusím ty vaše , ať je změna :-)

2 Veska Veska | 6. prosince 2010 v 8:31 | Reagovat

Plněné a hlavně zapečené těstoviny jsem nikdy nezkoušela,vypadají fakticky zajímavě a určitě budou chutnat,já se zmohla tak akorát na plněné a uvařené a pak přelité nějakou omáčkou,ale zapečené né :-P takže další nápad navíc

3 Madla Madla | Web | 6. prosince 2010 v 12:41 | Reagovat

Krásné jídelko, hned bych si dala. Závidím tu dýni, v obchodě ji tu sehnat nikde nemůžu a na jaře ji sežrali slimáci než vyrostla :-( Tak snad příští rok se poštěstí :-)

4 Klára Klára | E-mail | Web | 6. prosince 2010 v 19:35 | Reagovat

[1]: Já tím, že si dělám těstoviny sama, tak je vždy předvářím :-))a se špenátem máme taky moc rádi !!!

5 Klára Klára | E-mail | Web | 6. prosince 2010 v 19:35 | Reagovat

[2]: Já taky někdy prostě jen rajskou omáčku, ale někdy ….. :-)

6 Klára Klára | E-mail | Web | 6. prosince 2010 v 19:36 | Reagovat

[3]: Ona příští rok bude, nám jich zase hodně spálily první mrazy – škoda,ale příští rok se povede…. :-)

Přidejte komentář