Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Jak říká pan domácí, nebýt dobrých známých, co nám přinášejí dobré zprávy a co inspirují naše děti k bohulibým společenským akcím, asi by se náš život velmi zúžil na náš kopec. Ale když už někdo přijde a přinese informaci, že se v malé vísce za kopcem  koná karneval, tak se nejprve ohlédneme doufajíc, že děti nejsou na blízku a pokud jsou, je nám jasné, že není úniku. Byly. Ale samotné maškarní nebylo všechno. Děti se navíc rozhodly, že pan domácí musí s nimi. Nedalo to zase tak mnoho přemlouvání  a rozhodnutí za jakou masku – to bylo vcelku také jednoduché. Horší to měly děti,které to měnily z hodiny na hodinu, jen nejstarší se rozhodla, že půjde za selku a to mě zase jímala hrůza, protože bylo nezbytně nutné najít prostěradlo na halenu a nějakou látku na sukni a vytáhnout šicí stroj. Ti mladší byli mnohem méně náročnější, ostříhali jsme pár per slepicím na čelenku, našli princeznovské  šaty made in USA  od tetičky, co odpočívají ve chlívku, nenašli medvěda made in USA, co už odpočívá někde na pravdě boží a tak místo medvěda byl  malý pirát- Jackova posádka.

Po silnici, když nás míjejí řidiči s vozem to většinou bývá docela sranda. Děti mávají, dospělí se tváří na dost spektrální stupnici, ale tentokrát tam ještě přibyl vzhled kočího a Zkuprze jako spolujezdce na kozlíku a to byla teprve legrace. V půli cesty jsme ještě pomohli vytáhnout jednoho tranzita, co zapadl na stometrovém úseku od chalupy k silnici – prostě se tranzit jen připřáhl za vůz :-)) a pak už jen převléknutí v pozývačské rodině- ráda bych tu chalupu vydávala za svou, ale znáte to s tím chlubením se cizím peřím :-))

Následuje dětská tancovačka, kde museli ti co nás pozvali jít kolegiálně také v masce. Ostatní rodiče byli jen v jejich všedních maskách :-).

Jen pozvávačská Džamila s manželem Hasanem si to užívali s námi a zcela nestandardně tančil Džamila s Jentl- mezinánárodnostní a mezináboženská družba :-)

Děti si užily toho, co věru v životě mnoho nemají – soutěžních her, obrovského množství barevných dortů, růžového šampaňského dětského, coca-coly jako výhry, pepsi-coly jako výhry, spousty sušenek a výborného průjmu.

Pan domácí slíbil, že sveze děti na voze, takže udělal taková pěkná kolečka na místním fotbalovém hřišti- Džamila se ho věrně držela :-))

a při poslední jízdě to vzal trochu do svahu, dětem se to ohromně líbilo, maminky a babičky vedle mě s fotoaparáty pobíraly dech, některé ho pobraly a vykřikovaly a pak šťastně sundavaly děti z vozu dolů. Ale nešlo to jinak, však také půjčily děti pirátovi !!!

Na cestě zpátky jsme stále v maskách navštívili místní penny-market, protože došel olej a spestřili jsme si tak cestu domů. Zkuprz už jako arabská čajnice neměl bačkory, ale turban mu stále zůstal, děti pomalu vyčerpaně usínaly a nám dozníval v hlavě naprosto neodbytný výběr dětské karnevalové muziky – Michal David, Heidy Janků a Včelka Mája.

11 Odpovědi to “Kapitán Jack Sparrow, pirát, selka,víla, indián a vůbec…”

  • Kikus:

    …a kde je ten lachtan…?

    • :-)) abych uvedla na pravou míru- děti se před maškarním probudili a ptali se, za co půjdu já. A pak mi nabídli, že bych mohla jít za kokos :-). A pan domácí, dobrák, se samo přidal, že bych mohla za mořskou pannu, že kdyby to totiž náhodou neklaplo, budu pěknej lachtan :-)). Nejsem si vůbec jistá, proč Kikuš rovnou přeskočila k tomu lachtanovi a neptala se po panně :-),no ale nic…. to přejdu:-)). Byla jsem nakonec cikánka,ale stydlivá cikánka, co se vyhnula úspěšně objektivu :-))

      • Veska:

        Kikuš mi vzala otázku,abych pravdu řekla tak já hledala ten kokos … no a pak jsem si myslela,že třebas jsi
        zakuklená pod maskou Hassana …

      • Kikus:

        :-))) jako pannu si tě umím docela představit (i mořskou), ale ten lachtan mě fakt zajímal…jak by se vyjímal na českých kopcích takhle v předjaří, to by byla exotika…škoda :-)

  • Nevanka:

    krásný fotky, taky bych na takový maškarní šla

  • v.sabova:

    Pirát opravdu úžasný a povoz řízený pirátem ještě lepší :-))

  • Olijana:

    Moc hezké =o)

  • Veska:

    Nádhera … myslím,že vesnice měla na co koukat,
    a potkat povoz řízený pirátem a turkem to se jen tak nevidí …
    Určitě si to děti užívali a byli středem pozornosti i za cenu bolení bříška …

    “ ostatní rodiče byli ve všedních maskách “ to sedí uplně přesně …

    PS: pirát byl k sežrání …

  • jari:

    tož pěkný ste to měli, ste šikovní :-)

  • tak teda, myslím, že takového Jacka, už jsem hodně dlouho neviděla!! stylové!!

  • modramys:

    Opravdu jsem se pobavila, děkuji:D

Přidejte komentář