Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archiv
Rubriky
Nový Domácí pekař
Domácí mlékař

Taky už vám doma ledacos kvete? Podběl, petrklíč, sadanky, bledule a…. ještě další a další. Poznáte co kvete takto krásně tady nám? :-) Je to malá hádanka na víkend, ale je poměrně lehká, takže víceméně hádanka na příští sobotní hodinku :-)

Dnešní recept je původní. Chtěla jsem jen podle chuti udělat bábovku více chutí. Říkám si, nebudu troškařit, na jednu formu alespoň 6 vajec. Jenomže… vejce se s cukrem nespojila do pěny a tak mi nezbylo, než vzít znovu čtyři, ušlehat pěknou pěnu a těch původních šest s cukrem tam zašlehat. Není to tedy zase bábovka jen tak na snídani s kupovanými bio-vejci. Je z deseti a to by jen na vejcích byla docela náročná :-)). Nicméně je velmi chutná, hodně nadýchaná a čtyřchuťová.

Na tuto bábovku je třeba tedy : 10 vajec, 1+1/2 hrnku cukru, 400g celozrnné přesáté mouky pšeničné, 1 prášek do pečiva, 125 ml mléka, 3/4 hrnku oleje, lžíce cukr

u s vanilkou, lžíce kakaa, 2 lžíce kokosu a 2 lžíce uvařené silné bílé kávy.

Nejprve je nutné vyšlehat žloutky s cukrem do husté pěny. Poté se pomalu přidá vanilkový cukr, po částech olej, mouku, mléko a tuhý sníh z bílků. Nakonec se nalije část těsta to pečlivě vymazané a vysypané formy a zbylé těsto se rozdělí na tři díly. Do jednoho se zamíchá kokos, do dalšího kakao a do posledního silná bílá káva.Vrstvy se postupně nalijí na žlutou vrstvu bez příchuti a vloží do rozehřáté trouby. Těsto je poměrně řídké. Peče se na 190st. C zhruba 3/4 hodiny.

Tištěnou formu receptu naleznete v knize Domácí pekař.

9 komentářů to “Bábovka čtyř chutí”

  • Eva:

    Dobrý den, velice mne zaujaly vaše stránky, a nejen recepty, ale celkově. S mužem se také chceme stěhovat někam více do přírody a začít pěstovat a chovat nějaká zvířátka. Teď se nám dostala do ruky knížka o chemii v jídle a tak taky vše připravuji doma.. leč samozřejmě musím si vystačit i s kupovanými potravinami (samozřejmě bez éček), jelikož domácí mléko atd. nemáme. Zkoušeli jsme najít v okolí nějakou bio farmu, odkud by jsme suroviny brali, leč marně.. ale k věci.. :-) zkouším doma péct různé moučníky z celorznné mouky, ale nikdy mi tak nevyběhnou jako to máte vy na fotečkách, krásné!!! používáte klasický kypřicí prášek nebo ten bezfosfátový? já jsem koupila kypřicí prášek bez fosfátů, leč je to balení 30g. Raději se ptám, abych ho tam nedala moc .-) Předem Vám děkuji za odpověď a přeji pohodový den

    • Milá Evo, díky moc za milý komentář. K prášku- v receptech, kde je uveden prášek, je to ten normální, ale pan domácí nemá pdp moc rád, tak poslední obou používám hlavně jedlou sodu. Ale recepty s pdp jsou s tím normálním. :-) Krásný den

  • ufa:

    Tak to je jasný, tady u nás je modřínů jak šafránu, tak proto ho tolik neznám…:-) ale je to krása… nicméně ho teda na zahradu shánět nebudu…ten se mi tam nevejde.:-D

  • :-)) Jasně,, jela jsem od zubaře na kole a všude kolem kvetoucí modříny, tak mi to nedalo a jeden jsem zěčnila :-)) je teda fakt, že trochu zazoomovaně, aby to nebyla tak hned jasný:-), ale evidentně zoom nezoom, modřín se prostě nezapře!

  • Veska:

    To je přímo učebnicový květ modřínu ,takže taky hlasuji za modřín

  • Jana:

    Tak jsem rychle chtěla vystartovat s tím modřínem, že jsem se zapomněla přihlásit:-(

  • Anonym:

    Modřín?

  • ufa:

    No, já teda nevím vůbec co je to za rostlinu, takže bych nad tím bádala celý víkend…:-) bohužel obrázek nejde dát do googlu a zmáčknout hledat…:-D nechám se překvapit, co budou tipovat ostatní, a co to nakonec bude…a pak to půjdu sehnat někam, protože se mi moc tahle květinka líbí.:-)
    Jinak k bábovce…vypádá krásně, a nechápu jakto, že mě to nikdy nenapadlo…rozdělit na více částí, a udělat ji vícechuťovou…to je věcí, co člověka ještě nenapadlo…:-)

Přidejte komentář