Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Tato ořechová buchta je velmi jemná, je trochu zdlouhavější v tom, že se dělá sníh a teprve do sněhu se vmíchávají ořechy- ovšem vzhledem k tomu, že mám tento týden za sebou už asi pět pokusů na makronky- každý je lepší a lepší, ale ta noha…. tam zatím prostě není a když byla noha, byla zase makronka nízká a rozpláclá, tak mě nějaký sníh v buchtě nemůže vůbec rozhodit. K makronkám už začínám přistupovat jako k chlebu z kvásku- cena za trpělivost, tudíž dokonalá makronka není v mé režii a musím prostě jen péci a péci a jednou to klapne a od toho okamžiku už to poklape na vždy :-)). Navíc mi pan domácí koupil sedlo, já se sice bez sedla cítila skvěle, jako hrdina, ale kobyla chudinka trpěla, protože bez sedla, když to jeden neumí, jsou otěže fakt jediné, co člověk může chytit jako madlo a ty bohužel na druhé straně končí v hubě koně, což má za následek, že je člověk sice hrdina, ale za cenu likvidace citlivosti koně. Dvě děti jsme dali na hlídání našemu oper, co se vrátil ze sběru oliv, pozvali ho na degustaci naší výhry z Provence nature a pak mu vrazili dvě děti. Byla to paráda !

No a tak, když člověk takhle hezky sportuje :-)), tak dá koni jako bonbónek tvrdý chleba a sobě si upeče pěkně ořechovou buchtu     Je na ní potřeba : 4 vejce, 190g cukru, 1/2 prášku do pečiva, 200g oleje,150g vlašských ořechů,  tři kapky esence hořké mandle, 250g celozrnné pšeničné přesáté mouky, 125 ml mléka, lžíce kakaa.

Nejprve je nutné utřít řádně žloutky s cukrem, přidat pomalu olej, pak mouku, prášek do pečiva a mléko a nakonec vmíchat jemně hustě utlučený sníh se zamíchanými nastrouhanými vlašskými ořechy a hořkomandlovou esencí . Vše hezky promícháme a dáme péci do trouby na 190 st. C. Aby to bylo vyšší, je třeba vzít vymazaný a vysypaný pekáč, nikoli plech. Na plechu je to buchta nižší.

6 komentářů to “Jemná ořechová buchta”

  • Lenka:

    V patek mi dorazila Mary Berry Baking Bible. Ja zatim nezkousela, ale jeji recpty jsou blbovzdorne. Zde je na makronky (na 16 ks)
    2 velka vejce
    8 loupanych mandly, rozdelene na pulky
    100g mletych mandli
    175g cukr moucka
    25g mlete ryze nebo semoliny
    par kapek mandlove esence

    1. Predehrejeme troubu na 150C (horkovzdusnou na 130C,plynovou na stupen 2). Plech vylozime pecicim papirem.
    2. Do misy dame bilky a omocime v nich rozpulene kousky mandl, ktere si schovame napozdeji. Bilky uslehame tak, ze se z hmoty vytvari jemne piky. Jemne vmichame mlete mandle, cukr, mletou ryzi nebo semolinu a mandlovy extrakt.
    3. Lzici klademe hmotu na pripraveny, papirem vylozeny, plech pricemz spodni casti lzice hmotu rozhrneme do tvaru kolecek a uhladime. Na kazde kolecko umistime doprostred kousek mandle.
    4. Peceme v predehrate troube asi 20-25 minut nebo dokud makronky nezacnou zlatnout. Po vyndani nechame makronky na plechu trochu schladnout, pote je z plechu sejmeme a nechame zcela vychlanout na pecici mrizce.

  • dave:

    Buchta by byla dobra,kdyby se nezapomelo na podstatnou vec. MOUKU. Ano je naprana ale neni napsano jaka mouka. HL nebo POL? VETSI DETAIL.

    • Na téhle stránce, kromě cca promile receptů je použitá pouze mouka celozrnná pšeničná. Takže mouka celozrnná pšeničná přesátá, – takový detail – doma mletá, díky za poznámku, přidám do receptu

  • Pavla:

    jdu na to, děvčata. Nemám ale esenci…dám rum:)Ozvu se:)

  • Da_a:

    Na plechu nebude buchta nižší, ale uteče z plechu přes okraj. :)

  • alaska:

    Dobrá, dobrá. Dělala jsem dnes ze špaldovky a všichni doma si chválili.

Přidejte komentář