Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Na tuto stránku chodí poměrně často dotazy na ukrajinskou odstředivku na mléko. Naposledy se nás tento týden ptal známý na výhody a nevýhody odstředivky a domluvili jsme se, že mu natočím video z odstřeďování, aby viděl stroj v praxi a mohl se lépe a radostněji rozhodnout. Než se dostanu k videu, nejprve pár drobných poznatků

Odstředivka na mléko je velmi dobrý pomocník, ovšem v momentě, kdy člověk odstřeďuje alespoň 12 litrů. Odstředivka je stroj, který je spojen z většího množství komponent, které se všechny během procesu dostanou do kontaktu s mlékem a je třeba stroj ihned po práci umýt. Na videu je z tohoto důvodu vidět jak skládání, tak i rozkládání odstředivky. Pokud tedy má člověk málo mléka, musí se rozhodnout, zda mu velikost stroje, to, že někde musí být umístěn a musí se okamžitě po odstředění umýt, zda mu stojí za to stroj pořizovat a raději mléko nesbírat.

Odstředivku prodává a my sami jsme si jí kdysi koupili od polského prodejce – Agronečika. Ovšem pojali jsme podezření, z některých komentářů, které se zde objevily a i z toho důvodu, že před x lety, přišla odstředivka nám s prasklým plastovým krkem , že možná kupuje a následně prodává Agronecik kusy druhé jakosti. Nám i přesto funguje výborně a vada není na úkor kvality, ovšem pokud by to tak bylo, není důvod, aby si člověk nekoupil odstředivku sám přímo u výrobce, přesto, že výrobce jí má o malinko dražší než Agronecik.

POkud by se však spojili dva i více lidí a domluvili se na fóru, stejně jako např. u mlýnků na obilí, mohlo by být poštovné výrazně levnější a zdatný rusky mluvící mluvčí by mohl domluvit i případnou lepší cenu za odběr více kusů. Takové fórum jsme založili zde .

K videu – mléka bylo 38 litrů, 38°C teplého. Výtěžnost byla 3,2 litru smetany a tato hrouda máslo- je to 1490 g

 

Přidávám tedy anketu a prosím ty, kteří už si koupili odstředivku, zda by mohli hlasovat, v jakém stavu jim došla. Případně do komentářů napsat, jaká byla komunikace s oběma prodejci. Případně, zda jste koupili odstředivku jinde, jak draze a s jakými zkušenostmi.

Co se týká samotných výrobců – zde je kopie jejich mailu ohledně odstředivky – což jsme zjišťovali v roce 2009

 

vtf@motorsich.com

a toto je původní zpráva

A new separator costs 100 EUR without delivery and a float chamber is 16
EUR. Delivery to Czech Republic is about 30-35 EUR by DHL .

Исп. Александр Викторович Зинченко

 

Takže s názory a zkušenostmi sem!

 

Další videa ke shlédnutí – odstředivka na kliku


Miniaplikace

14 Odpovědi to “Ukrajinská odstředivka na mléko v provozu”

  • Petr:

    Jeto lákavé, odstřeďujete syrové, nebo převařené mléko. Zkoušel jste opakovat odstředění mléka z prvního odstředění ?

    • Sachmetka:

      Já odstřeďuju nepřevařené pouze ohřáté mléko. A lze nastavit, jak moc se má smetana odstředit, takže podruhé odstředit jsem nezkoušela, protože pak mléko dále zpracovávám na tvaroh a jogurt. Ale jinak se opravdu vyplatí, přiznám se tedy, že jsem si ji nechala přivést od známého, který je z Ukrajiny a vyšlo to na třetinu toho, co se to tady prodává…

  • Michal:

    Ahoj.
    Jen pro info mé čerstvé zkušenosti s pořízením odstředivky, kde mě inspirovalo toto vlákno.
    Možná že to již není žádná novinka, ale člověk nikdy neví.
    Na netu jsem našel něco od Drimla a podobně, ale za to chtěli relativně hodně peněž.
    Pak jsem objevil stránky https://milkyday.com
    Mají tam celkem zajímavé ceny a i další zajímavé hračky.
    Tak jsem začal projíždet kontakty a videa. Z videa jsem pochopil, že chlapík je z Ukrajiny a mají sklad v Čechách u Českých Budějovic.
    Byl tam i kontakt, tak jsem zavolal. Nejdříve na mě začal mluvit anglicky, ale zeptal jsem se, zda můžeme přepnout do češtiny a šlo to. Nakonec se ukázalo, že je to schopný prodat za cenu 3800,- Kč i s DPH a včetně faktury. A buď si to vyzvednete v Budějovicích a nebo lze i jako já v Praze v Karlíně. Zboží vám rozbalí, ukáže a vysvětlí jak s tím nakládat. Vy pak zaplatíte v hotovosti v Kč.
    Jinak kontakt je:
    Tel:. +420 228 882 852
    email:. wesell@milkyday.com a jmenuje se Kyrylo

    • Dana:

      Dobrý den znám elektrickou ukrajinskou celokovovou odstředivku a máme ji za 3000kč. Takovou jsem zde nenašla.Krásně odstřeďuje , smetana hustá že nejde ze skleničky vylít.

      • Marcela:

        Dobrý den, musím si pořídit taky odstředivku .Můžu Vás požádat o adresu či tel kde jste koupila? děkuji.Marcela

  • Dobrý den , mám možnost koupit odstředivku ALFA LAVAL , je to starožitnost , vše se točí a jsou k tomu takové plíšky , tak nevím aby byla kompletní , co má k odstředivce být ? Děkuji za odpověď .

  • Kittikit:

    Jak vidím, okopčená odstředivka od německého výrobce, kterou jsem dostal od známých někdy začátkem 90. let. Akorát tělo je modré a je na elektriku. Výrobce HÄKA Buttermaschine, Stutensee,

  • Lucie:

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat kolika procentní mléko máte a následně kolik procent tuku má smetana, děkuji.

  • Věnceslava:

    Dobrý den,tak jsem se stala majitelem Ukrajinské odstředivky,kterou mi přivezli známí.Ještě jsem ji sice nevyzkoušela,ale dojde na to v brzké době.Jen bych od vás prosila malou radu,jaké sýry vyrobit z odstředěného mléka.Za radu předem srdečně děkuji.

  • xkobi:

    Odstředivka na kliku, myslíte, že při těch otáčkách splní stejnou službu jako elektrická?

  • Video pěkný, jen mi tak chybí voda ;-)

Přidejte komentář