Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Nejprve ze všeho veliké poděkování všem z okolí, kdo reagovali na loňskou prosbu a věnovali nám odkopky rebarbory. Všechna se chytila parádně a už jedou krásné tlusté rebarbory jako blázen. Můžu za to letos nabídnout arniku nabo medvědí česnek. Obě se mi hezky rozrůstá.

Je duben a není vůbec od věci připomenout, že už jsou tu! Poupata jsou na světě a letos to jde fofrem, takže kdo chcete vynikající nakládaná poupata jako kapari, je nejvyšší čas ! Nám vydržela ve velmi dobré formě doteď a právě dobíráme poslední, takže to přišlo tak tak. (Schválně nepíšu, že poslední sklenici ukrývám už půl roku)

Hádanka není tak lehká, jak by se zdálo. Otázka je jasná, co to je? Ale nenechte se zmýlit, nechci slyšet to, co vás okamžitě napadne, to není správná odpověď :)

 

A úplně nakonec bych  moc chtěla poděkovat dvěma ženám na svém místě. Protože je na tom náš kůň stále velmi zle a protože bylo potřeba objednat čištěný zelený jíl – totiž v podstatě smektu a protože smekta v pytlíčkách a koňské dávce by nás zcela zruinovala, zkusili jsme trochu pohledat a našli tuto stránku, kde lze jíl koupit v kilovém a dvouapůlkilovém balení a za cenu poloviční, než kdekoli jinde. Navíc, proč to píšu je to, že ony dvě ženy dnes zrovna připravovaly stánek na výstavě a měly práce až nad hlavu a přesto ještě dnes jíl zabalily, odnesly na poštu a poslaly spěšně, aby tu zítra byl. A to vše navíc velmi ochotně. Díky moc za to.

Nenechte se zmýlit, že se tam neobjevuje použití pro vnitřní účely, však je to kosmetická stránka a jestli se z toho Bábel dostane, přísahám, že si podle jejich návodu udělám poprvé v životě obličejovou masku z jílu a udělám jí i jemu!

 

18 Odpovědi to “Dubnové připomínky, jen tak a malá hádanka”

  • Válec, prostě chybělo zadní kolečko – ten šlohli :) panu domácímu. Tak co to je? Je to jednoduchý. Je to přesně to, co se objeví za den 18x někde jinde a vždy tam, kde to v danou chvíli nemá co dělat. Vůbec nechápu, kdy se to tam dostalo, ale je to vždy krok přede mnou. A vždy to svou velikostí neskutečně překáží. Jak takovou věc nazýváte? :)

    • kamzík:

      Pičumpajdum. Nevím, co to může být u vás. Katka

    • Kolemjdouci:

      To je dětská kára – auto – formule, prostě takové to dětské domácí tvoření a fantazie …

    • hanakol:

      Jak tomu říká muž (zvlášť když o to zakopne) tu nemůžu popsat, protože bych musela na popis použít převážně hvězdičky a pak by to jaksi nebylo stejně ono. Já jakožto ten stoičtější z nás dvou takovéto konstrukce trpělivě překračuji a utěšuji se myšlenkou, že je to rozhodně lepší, než kdyby si založily facebook nebo kouřily trávu.

    • Nela:

      u nás říkáme prostě „heblo“ :-)

    • zkuprz:

      jestli to prekazi a je furt vo krok napred,
      je to osud cili dar bozi.

      • Ano, přesně – Kvídooooooo, dejte si ten dar boží do někam do hajzl…. :-))

        • zkuprz:

          kvido, dekuju, ze jsem si jenom rozbila hubu,
          kdyz jsem vo ten vas kram zakopla,
          mohla jsem taky spadnout do jamy pravekych lovcu.

          • Kvído, ty jsi moje šikovný, ohromně vynalézavý zlatíčko. Já jsem tak ráda, že mám tak hodný děti, co se samy zabaví, tu najdou prkýnko, onde váleček….a pak to postaví přímo před kadibudku, skleník, dveře do chodby, dveře do sklepa, že hned jak vyjdu, hned to vidím, jak jsi šikovnej, hned to cítím, jak jsi šikovnej… :) už se těším Kvído, až přijede Zkuprz, opraví ti kolo a ty…. pocítíš, jaké to je, mít kolem sebe taková milá, šikovná, zlatá dítkA :)

            • zkuprz:

              ze se zenu z kopce dolu
              vitr fici a kolo mi nebrzdi?
              nevadi to!
              bude boule z radosti.

              cekas slunce na ceste?
              obetmi si nesetril?
              mrak ti kamen schova
              a tlacis bouli ze zlosti.

  • hanaka:

    Mně tam vrtá hlavou ten válec, ale fakt nevím :-)

  • Stroj – multifunkční převážedlo čehokoli DIY? :-)

  • zuzana:

    Hugova formule jedna!

    • Přesně tak, jenže to je přesně ta odpověď, co je sice správná, ale soutěž pokračuje, protože slyšet chceme něco úplně jinýho :-)

      • zuzana:

        Přesnost odpovědi plyne ze zkušenosti s naším synkem a jeho vozidly. Ti hoši to snad už mají nějak vtištěné, či co… Zajímalo by mě, jestli před například dvěma sty lety měli takhle plnou hlavu koní/kočárů/žebřiňáků…

  • Anonym:

    Ta hádanka je na poupě nebo stroj? To poupě mi přijde zákeřnější, bez květů a semen neurčitelné přesně, lze jenom do rodu a to zas zvládně každý. Že on vaší zahradou procházel nadšený botanik-taraxacolog? ;) (botanická úchylka, omluvte mne).

Přidejte komentář