Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Většinou máme každý ustálené snídaně. Někde jsou to cereálie, jinde zásadně pečivo, někde to musí být sladký koláč nebo buchta, někde nic. Dnes je to tip na mix našich zvyků – na cereální jogurtovou snídani na lžičku, která ovšem není ani vločkami v mléce, ani jogurtem s musli, ani sladkou buchtou.  V mnoha receptech se podivujete nad příliš velkou dávkou cukru, zde by se zase někdo mohl podivit nad příliš nízkou dávkou. Pomoc je velmi snadná – cukrujme tolik, kolik sami chceme. A já mám tuto snídani ráda zcela bez přidaného cukru, což souhlasím, nemusí vyhovovat každému. Jestliže se rozhodneme přidat klasický bílý rafinovaný nebo třtinový cukr nebo med či sekané datle, rozhodně to konzistenci moučníku neuškodí.

Budeme potřebovat 2 celá vejce, 80 g ovesných vloček, 450 g bílého tučného jogurtu (používám domácí jogurt typu hollandia), 350 g tučného tvarohu, 12 g 80% čokolády Callebaut (čokoládové pecky), lze vyměnit za vysokoprocentní kvalitní hořkou strouhanou čokoládu, 45 g lískových ořechů a 125 g červeného rybízu a kousek vanilkového lusku

Připravíme si mísu, do které vložíme ovesné vločky, vejce, jogurt, rozmixovaný tvaroh, můžeme přidat trochu dužniny vanilkového lusku, přidáme pecky hořké čokolády a nastrouhané nebo rozsekané lískové ořechy (ořechy můžeme zaměnit v jiné verzi za strouhaný kokos nebo mandle).

Vše smícháme a vložíme do malé dortové formy, kterou jsme vymazali nebo vyložili pečicím papírem. Moučník posypeme rybízem, uhladíme a dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 25 min.

Po uplynutí této doby vyndáme z trouby, necháme vychladnout a vložíme na 12 h do chladu.

Jedna odpověď to “Jogurtová snídaně”

  • To vypadá náramně.
    U nás snídaně musí být, přes týden to jsou nejrůznější kaše, o víkendu většinou bohatší ve stylu anglické snídaně bez masitých produktů tedy.

Přidejte komentář