Knihy
e-knihy Domácí mlékař
Archiv
Rubriky
Nový Domácí pekař
Domácí mlékař

Jistě jste zaznamenali soutěž o několik občasníků Mlékonoše a o několik knih Domácí mlékař. Pravidla soutěže naleznete zde. Máte ještě spoustu času, těšíme se proto na vaše recepty, ve kterých bude použit jogurt, kefír, acidofilní mléko, skyr nebo podmáslí.

Dnes bych vám ráda představila ovocný koláč, jehož soutěžní surovinou je jogurt. Přišel od Aleny, soutěžící #11 a rozhodně doporučuji zkusit.

Dobrý den,

posílám recept do soutěže o knihu a občasník. Jedná se o univerzální recept na ovocný koláč. Lze obměnit mouku, ovoce či druh drobenky.

Těsto:
1 kelímek bílého jogurtu
1,5 kelímku špaldové celozrnné mouky
0,5 kelímku třtinového cukru
1 vejce
1 lžička prášku do pečiva
špetka jedlé sody

Ovoce: meruňky (můžou být broskve, rybíz, třešně, jablka)

Drobenka: tu já dělám od oka – mouka, třtinový cukr, máslo (na tento koláč jsem použila i mleté mandle a jemné ovesné vločky)

Vymažeme a vysypeme si koláčovou formu. Vejce vyšleháme s cukrem a přidáme jogurt. Pak přimícháme mouku s práškem do pečiva a sodou. Těsto rozetřeme ve formě a poklademe meruňkami (je potřeba ovoce trochu zatlačit do těsta). Nakonec posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 170-175° asi 30 minut (otestujeme to pro jistotu špejlí).

Snad vám bude chutnat 😀 Recept mám od mojí mamky, která ji dělá hlavně v létě s domácím i broskvemi.

 

A já přidávám rebarborovou verzi, ve které je také skvělý!

 

Přidejte komentář

Centrum nastavení ochrany osobních údajů

Osobní údaje

Advertising

Analytics

Other