Knihy
e-knihy Domácí mlékař
Archiv
Rubriky
Poslední témata
Nový časopis Mlékonoš
Domácí mlékař
Odběr novinek
fb twitter instagram
Login

Register| Forgot Password?

 

Ingredience na těsto:

  • 50g másla
  • 1/2 kostky čerstvého droždí
  • 1 vejce
  • lžička soli
  • lžička cukru
  • 150ml podmáslí
  • přibližně 200g bezlepkové mouky  –  Schar Mix-B

Ingredience na obsah:

šunka (vegetariánská verze uzené tofu na plátky), plátkový sýr eidam 30%, jarní cibulka, kečup

Smícháme podmáslí, vejce, rozpuštěné máslo, sůl, cukr a droždí a postupně přidáváme mouku, dokud nevznikne těsto, které rukama vypracujeme dohladka. Množství mouky berte pouze orientačně, raději přidávat postupně, každá bezlepková mouka má jiné vlastnosti, tak to chce trochu experimentovat, jaké množství mouky je ideální.

Vzniklé těsto rozdělíme na čtyři části, z každé vyválíme placku asi 2-3mm silnou.

Na placky natřeme tenkou vrstvu kečupu, postupně položíme plátky šunky (tofu), sýra a posypeme najemno nakrájenou jarní cibulkou. Vynecháme asi 1 cm od okraje, které musí být volné pro zavinutí. Takto obloženou placku svineme do rolky, okraje lehce zamáčkneme, aby rolka držela tvar. Rolku ostrým nožem nakrájíme asi na 2cm silné šnečky.

Rozložíme na plech a necháme péct v horkovzdušné troubě na ventilátor 180st., dokud nebude hřbet šnečků zlatavý.

Přidejte komentář

Scroll Up