Doplňuji resty. Tento článek už chci napsat delší dobu, ale stále do toho něco lezlo. Až nyní! Pokud máte rádi kuchařské knihy, které nejsou samoúčelné, mají osobitou nadstavbu a lze se v nich dočíst nejen o receptech, nýbrž i o pozadí vzniku potravin, o pěstování, o soudobé produkci a dalších drobnostech „navíc“, rozhodně doporučuji kuchařku Michala „Huga“ Hromase – Kuchařku ze dvora. Máte-li rádi Hugův pořad „Ve vlastní šťávě„, dotýkající se momentálních témat společnosti – nejen těch gastronomických, určitě vás kniha nezklame.
Předem upozorňuji, není to úplně kniha pro vegetariány, nicméně sám Hugo je příznivcem rostlinné stravy a v knize je to jednoznačně znát. V knize přeskočíte plynule z receptu na farmu, kde se suroviny produkují, dozvíte se něco z chodu farmu, přejdete opět plynule k důležitým reáliím dané suroviny a to vše s neustále přítomným nádechem Hugova lehkého jazyka, pro který si tolik lidí kdysi oblíbilo El Souk a poté Rozinky a mandle.