Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Tento recept nás naučila kdysi Rona z Brazílie, která přjela jako pomocník. Jedná se o verzi majonézy, při které není třeba vajec, což může přivítat každý, kdo nemůže z jakéhokoli důvodu používat vejce.

Na majonézu je třeba česnek a olej. Olej přidávám v první fázi olivový, po chvíli pak již měním za řepkový. Majonézu nepřipravuji pomocí tyčového mixéru, ale pomocí keramického hmoždíře.

Česnek oloupeme, vložíme do hmoždíře a s trochou olivového oleje třeme. Postupně přidáváme další olej a stále třeme. Tření trvá cca dvě až tři minuty. Výsledná konzistence musí být stejná, jako klasická majonéza. Nedávno psal o stejné přípravě také Hugo Hromas. Na výrobu používá dřevěnou paličku a jeho majonéza je na rozdíl od mé viditelně jemná, moje je znatelně „rurálnější“.

Pokud by se zdála majonéza příliš hořká, použijte raději slunečnicový nebo řepkový olej, pokud bude konzistence příliš rozpadavá, přidáme další stroužek česneku pokud příliš řídká, potom přidáme olej.

Přidejte komentář