Vaflovač patří mezi přístroje, které jsou určitě zbytné, pro mě ale je v letních dnech, kdy nechceme topit a rádi bychom rychlou snídani, velmi dobrým pomocníkem. Mezi rychlé snídaně patří právě banánové vafle. Mám je moc ráda i proto, že splňují i docela vysoké nároky na výživu. V jedné porci přijímáme jak tuky, tak bílkoviny a složené cukry, žádný bílý cukr, navíc jednu porci ovoce. Na vafle pak samozřejmě co komu libo – jogurt, tvaroh, omáčku z čerstvého ovoce, samotné ovoce, skořici, nic…
Na jednu dvojvafli nebo dvě čtvercové vafle potřebujeme: 2 vejce, 30 g ovesných vloček, lžičku kaka (je zbytné) a 100 g banánu (1 menší banán) a špetku prášku do pečiva.
Suroviny vložíme do nádoby, rozmixujeme a nalijeme na rozpálený vaflovač (rozetírám stěrkou). Pokud nemáme vaflovač, můžeme použít i pánev a osmahnout jako lívanečky nebo přímo do lívanečníku.
Ahoj. Nejde vkladat fotky… Livance jsou vyborne, ale vafle teda ne nebo je neumim delat. Tento druh se po otevreni vaflovace moc prichytava a je z toho pak trhanec a nervy v kyblu. Existuje nejaky tip jak se tomu vyhnout? Kokosovy olej nepomuze… Dik :)
Hezký den, fígl nevím, já ani nevymazávám, zítra to natočím.
Dobrý den,
děkuju za výborný recept, těším se, že ho vyzkouším :-)