Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Jsou tací praví hospodáři, kteří ustříhávají palice česneku. My většinou necháme palice na česneku a pak je zpracováváme. Buďto palici rozmělním na malé paličky, ty smíchám se solí a uzavřu. V chladu lze uchovat velmi dlouho a používat kamkoli, kam je třeba česnek a sůl.

Další možností je česneková tinktura. V tomto případě nemusíme palice mělnit, pouze je celé naskládáme do sklenice a zalijeme alkoholem o obsahu alkoholu více než  50 %. Několikrát denně protřepáváme a necháme min. 60 dní louhovat, než tinkturu slijeme. Následně ji můžeme používat při trávicích potížích, bronchititdě při nadýmání – používáme jako lihovodný roztok, kapeme tedy do čaje na dané obtíže, většinou 20 kapek.

Palice můžeme samozřejmě také pouze svázat a nechat usušit a následně používat např. do polévky.

Přidejte komentář