Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Začíná podzim, končí horka a tělo se hlásí o tuky. Na stránce jsou už tři recepty na falešnou rybičkovou pomazánku a dnes přidávám čtvrtý, asi nejoblíbenější. Inspirovala mě před dvěma lety Míša Plchová svou skvělou pomazánkou ze slunečnicového semínka, a protože já miluju mořské řasy a snažím se je dávat všude, kde to je vhodné, nemohla ani její pomazánka dopadnout jinak.

Tato pomazánka je skvělá jak na tmavé, tak i na světlé křupavé pečivo, je poměrně výrazná, ale dochucení přesně dle vlastní chuti je na každém z nás. Někdo raději více cibule, jiný více citrónu.

Pomazánku mixuji s domácí poctivou majonézou z vajec a oleje, ale majonézu lze samozřejmě zaměnit za její odlehčenější nebo přímo veganskou verzi.

Na pomazánku je třeba: přírodní slunečnicová semínka (připravuji rovnou z minimálně 200 g), voda, cibule, mořské řasy (sypané či plátkované, konkrétní druh řasy je přímo na nás), sůl, majonéza, citrón.

Slunečnicová semínka namočíme a necháme namočená přes noc (lze i méně hodin, osobně raději nakládám přes celou noc). Namáčíme v takovém množství vody, aby byla semínka ponořená + cca 1/2 cm navíc.

Ráno vodu ze semínek neslévám, přidávám trochu soli a řasu. Na 200 g semínek cca 5 lžic sypané řasy. Poté semínka tyčovým mixérem lehce rozmixujeme. Přidáme majonézu, sůl a citrónovou šťávu a domixujeme dohladka. Poté přidáme nadrobno nasekanou cibulku, zamícháme a případně ještě dochutíme citrónem nebo solí.

2 Odpovědi to “Rybičková bez rybiček 4”

Přidejte komentář