Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Jeden z dalších produktů, které není radno, aby chyběly v kuchyni. Tento recept mám od Dana, který vyráběl i pastu na fotce a myslím, že je fakt skvělá! Samozřejmě záleží na druhu papriček, ze kterých se chilli omáčka vyrábí, každá má trochu jinou chuť. Ta na fotce je vyrobená z  papriček Red Habanero.

Foto: www.seminka-chilli.cz

Papričky je nutné vložit do mixéru (čerstvé) a rozmixovat (i se semínky). Na cca 2 l papriček je následně nutné přidat 1 dcl kvalitního olivového oleje a 1 vrchovatou lžíci soli. S množstvím oleje i solí lze samozřejmě experimentovat. Také je možné množství surovin adekvátně podělit.Doporučuji používat malé skleničky, případně úzké a vysoké, např. od oliv. Pastu lze vytvořit i pouze se solí nebo pouze s oleje, bez soli (oboje Dan zkoušel a oboje lze a vydrží).

Hotovou směs nandáme do skleniček a při 80 °C 15 min sterilujeme. Z těchto papriček je chilli omáčka skvělá, pokud byste měli svůj recept nebo vyzkoušený jiný druh papriček, těšíme se na vaše zkušenosti do komentářů.

Pokud už máme pouze papričky sušené, stačí je rozemlít (sekáček k ponornému mixéru) tak, jak jsou, včetně semínek.  Pozor: jednou jsem takto mlela papričky v místnosti a nebylo to vůbec vtipné. Pak jsme půl hodiny kašlali a  plakali …. takže vyzkoušet si, kde je vhodné papričky umlít.

 

Přidejte komentář