Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Každý má asi nějaký oblíbený systém, metodu, jak uchovat bylinky na zimu. Ráda suším, ale ráda také mrazím a mražené každý tvoří a uchovává asi trochu jinak. Nedávno jsem slyšela o metodě rozprostření bylinek na plech nebo tác, zmrazení a následně jen celý plát vložit do sáčku a ulamovat.

Já používám tátovu metodu a to mražení ve formičkách na led. Přijde mi nejpraktičtější, i když o něco náročnější na přípravu.

Bylinky buď rozsekám v mixéru nebo nakrájím, oboje lze a napěchuji nasucho do ledovačů – formiček na led.

Následně opatrně poliji vodou, vložím do dvou sáčků (čerstvé bylinky jsou velmi aromatické a v mrazáku následně může načichnout to, co není správněě uzavřeno).

Po zmrazení – většinou druhý den – vyndám formičky z mrazáku, vyklepnu a uložím do zavírací krabičky zpět.

V zimě pak lze vyndat po kostičce do polévky, nebo kde je třeba.

 

Přidejte komentář