Tato ořechová buchta je ohromně vděčná. Je velmi rychlá, ale zároveň velmi dobrá a
křehká. Množství surovin je na jeden plech s vysokým okrajem. Díky ořechům je buchta sytá, ale přesto — déle jak do snídaně nevydržela :-))
Suroviny: 4 větší vejce, 2 hrnky mouky celozrnné pšeničné přesáté, 1/4 hrnku oleje, 1+1/2 hrnku cukru krystal, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1/4 l mléka, 2 hrnky strouhaných vlašských ořechů, trochu rumu. Poleva -nemám přesnou gramáž – ztužený tuk, práškový cukr a kakao. Tuk a mouka na vymazání a vysypání plechu.
Nejprve je třeba ušlehat celá vejce spolu s cukrem a vanilkovým cukrem. Když je vyšlehaná krásná pěna, přilije se za stálého šlehání olej. Poté postupně mouka s práškem do pečiva a mléko. Nakonec přisypu strouhané ořechy a trochu rumu. Vše se posléze nalije na vymazaný a moukou vysypaný plech a dá se péci na cca. 200 st. C. Po upečení se ponitkuje polevou, kterou si dělám ve větším množství a poté jí v chladu uložím a používám na vícekrát. Krásně ztuhne. Na nové použití stačí jen rozehřát. Polevu dělám tak, že si rozehřeji ztužený tuk, přidám do něj cukr, aby vznikla jemná, ne úplně řídká hmota a pár lžic kakaa. Buchta se může bez problémů krájet teplá.
Buchta je výborná, jen je příliš sladká, doporučuji snížit dávku cukru z 1,5 na 1 hrníček.
Buchta je výborná, jen je příliš sladká, tedy osobně doporučuju snížit množství cukru z 1,5 na 1 hrníček.
Buchtičku sem si dnes udělala a je opravdu vynikající.Děkuju za recept.
Můžu jen doporučit, tuto buchtu jsem si našla, když mi po vánocích zbyly namleté ořechy, od té doby ji dělám často, a doma…. vydrží tak do večera :)