Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Včera jsem běžela na poštu a na náměstí, tam kde mají celý rok venku vystavenou zeleninu, měli banány trochu jeté. Ono je upřímně docela málo dní, kdy zelenina vydrží venku bez újmy. A v našich mínusech je logické, že banány budou trochu přešlé. Ale bylo tam 14,90 a tak jsem se zastavila a přemýšlela, jestli je odnesu, nebo neodnesu. Protože když už je budu kupovat, nějakých šest banánů to nebude. A přemýšlela jsem dost dlouho na to, aby paní prodavačka stihla vyjít ven, sebrat cedulku, přepsat jí na 9,90 a vrátit se zpátky. Takže jsem je vzala a logicky ještě po cestě v kravíně pět a půl litru mléka, aby byl koktejl z čeho udělat. A protože tyto banány jsou ideální na bábovku, je tedy jedna banánová bábovka.

Zpátky jsem si připadala jako soumar a byla jsem ráda, když jsem k tomu narvaném batohu banánama nesla ještě v ruce igelitku, že s ní jdu jenom po poli. Chodit s igelitkou je pro mě takové nactiutrhačné, ale nic jiného paní s banánama neměla :). Říká se tomu běh se zátěží aneb na Zátopka.

Na banánovou bábovku je třeba: 3 velké,velmi měkké banány, 260 g cukr krystal, 4 vejce, 200 g olej slunečnicový, 530 g celozrnné pšeničné mouky, 2 lžíce skořice, prášek do pečiva, 250 ml mléka, kakao, trochu rumu.

Nejprve je třeba vložit do mísy banány, vejce a cukr a řádně našlehat. Ušlehá se velmi jemná mechová hmota. Pak přidáme olej, skořici a postupně mléko a mouku s práškem do pečiva – střídavě. Nakonec přidáme trochu rumu.

Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku – do malého zbytku těsta rozmícháme kakao a nalijeme navrch na těsto světlé. Dáme péci. Pečeme při 180°C asi 40 minut.

Pokud se vám líbí sladké recepty na této stránce, lze si stáhnout e-knížku se sladkými recepty – čisté vařivo bez fotek.

4 Odpovědi to “Banánová bábovka”

  • Parádne zábery, krásne ostré fotky. Recept som vyskúšal a musím pochváliť, bol výborný.

  • jani:

    Opět úžasné fotky :) Vaše recepty a návody mě inspirují a vaše příhody a příspěvky vždy rozveselí, díky za to…

    • jani:

      PS: Pořád dumám, čím mi ta dolní připomíná vánoční pohlednici. :)

      • diana:

        A mně zase objevitelské cesty, dálky, plachetnice, Kolumbus… ;-) Takže klíčové pojící slovo bude asi „vejce“?. A to, jak známo, nepadá daleko od hnízda … Tak asi proto ;-) :-D

        Ale ať je to jak chce, potvrzuju, že ty fotky jsou fakt super a pohled i počteníčko tady moc inspirují a potěší!

Přidejte komentář