
Tato bublanina je velmi rychlá, je to obyčejná olejová buchta s čerstvými jahodami – to

množství jsem dnes opravdu udělala, je to ale neskonale málo a doteď lituji, že toho nebylo rovnou 3x tolik :-)))
suroviny: 4 vejce, 1 hrnek oleje, 1 hrnek cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 3 hrnky mouky, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku vody. Trochu rumu. Jahody.
Ušlehám si celá vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a přiliji olej.Přidám trochu rumu. Když se ušlehá dostatečná emulze, přimíchávám dohromady po troškách mouku s práškem do pečiva a mléko s vodou. Těsto naliji do vymazaného a vysypaného plechu a pokladu na půlku pokrájenými jahodami. Dám péci zhruba na 200st. c asi 40 minut.
Po vychladnutí lze pocukrovat moučkovým cukrem.