Knihy
e-knihy Domácí mlékař
Archiv
Rubriky
Poslední témata
Nový časopis Mlékonoš
Domácí mlékař
Odběr novinek
fb twitter instagram
Login

Register| Forgot Password?

Posts Tagged ‘grilování’

grilování halloumiSýr Halloumi je tradiční kyperský sýr, jehož   výroba je výjimečná tím, že se do mléka nepřidává kultura mléčného kysání. Sýr má vysokou teplotu roztékání, a proto se výborně hodí ke grilování. Přestože je originální sýr Halloumi vyráběn především ze směsi kozího a ovčího mléka, můžeme si ho doma vyrobit i z mléka kravského. Výhodou výroby tohoto sýra je nenáročnost výroby, může se do něj pustit i začátečník. Další výhodou je zpracování zcela čerstvého mléka a motto:

Ráno podojíš, večer již griluješ!

Read the rest of this entry »


VGN
Tak jsme našli spodek od lázeňského kotle, dali tam mřížku, která ale je bohužel moc
grilovaná zelenina
řídká, takže jsem stejně nakonec musela použít plech, ale je to super alternativa – naše první grilování :-))))
sos: olivový olej, sladká paprika, pepř, chilli, sůl, cuketa, kadeřávek, kedlubna
suroviny
Cuketu jsem nakrájela na kolečka, stejně tak i kedlubnu, pomazala olejem s kořením, namočila v oleji kadeřávek a vše dala na plech – výtečný -)))

Komentáře

1 Veska Veska | 28. července 2010 v 14:37 | Reagovat

přesně tak si to přestavuji,poradila sis výborně :-P

2 ufa ufa | 28. července 2010 v 16:56 | Reagovat

Jojo, přesně takhle ji griluji i já…a je to luxus. Ještě někdy přidávám česnek, ale to je u mě úplně normální, já ho dávám do všeho…:-)

3 HaF HaF | Web | 28. července 2010 v 21:10 | Reagovat

Já tvrdím, že tyhle provizorní řešení jsou nejlepší! :-D
( U nás to totiž funguje podobně!) :-P

4 pherenis pherenis | E-mail | Web | 29. července 2010 v 21:40 | Reagovat

zdravím na kopec…..moc ráda zase vidím další a další papu….skvělý nápady s grilem, a mňamky grilování, ste úžasnáá….taky se zítra chystám, cuketa je kedlubny téže, kadeřávku krapítek taky zbylo, přidám rajčátko a česnek oproti minule a bude mňamka až na půdu….

5 Veska Veska | 30. července 2010 v 7:12 | Reagovat

jo na gril se dá dát cokoliv a nemusí to být jen maso,
zelenina je super a vyzkoušejte i sladké variace až budou jablka a hrušky a švestky,taková hruška v alobalu posypaná bylinkama a dobrým sýrem je užasná variace a klidně griluji i v září,když je hezký podzim

6 Veska Veska | 30. července 2010 v 7:15 | Reagovat

A co celer,kdo ho má rád tak klidně i sním na gril a kolečka cibule kdo může,prostě variací na gril je nespočet :-P škoda že prší …

7 Veska Veska | 30. července 2010 v 12:21 | Reagovat

Nevím kam s ním :-D
tak si sem dávám recept na cuketovou sekanou ,fakt výborná a není potřeba maso,já do ní ještě přidala namočené vločky a měla jsem zbytek rýže tak i ten a nikdo neremcal a ještě jsem do hmoty zamíchala uvařená vajíčka.
Ten sýr mi tam připadl ale zbytečný,příště ho nedám (nebo trochu tvarohu)a kdo bude chtít tak nastouhaný až nahoru , krájíš to na kostky jako buchtu a mě to chutnalo i studené
http://www.ok-recepty.cz/view.php?nazevclanku=sekana-z-cuket&cisloclanku=2009080014

8 Veska Veska | 30. července 2010 v 12:23 | Reagovat

Dávám ten recept sem pro všechny né jen pro sebe :-? prostě překlepy vítězí

9 Klára Klára | E-mail | Web | 30. července 2010 v 12:52 | Reagovat

[8]: :-) díky, cukety začínají dozrávat ve velkém, určitě to zkusím. Dnes odpočívám :-)), takže jsou špagety, ale na zítra to je dobrý tip!!!

10 Nevanka Nevanka | 10. srpna 2010 v 19:29 | Reagovat

[6]: celer jsem ještě negrilovala, díky za typ! :-) :-)

11 Klára Klára | E-mail | 11. srpna 2010 v 11:04 | Reagovat

Taky to zkusím, celer máme moc rádi !

Scroll Up