Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Nový Domácí pekař
Domácí mlékař

Posts Tagged ‘loupák’

veg
cro
Mé ambiciozní rozhodnutí udělat poprvé v životě croissanty narazilo na fakt, že se
croissanty – totiž
francouzský loupák z plundrovaného těsta, dělají asi zásadně z bílé mouky. Nevzdala jsem se,
recept si mírně upravila :-) a vznikly loupáky celozrnné, které se nelou pou tolik m

suroviny

oc francouzsky, ale jen hezky česky .-)

suroviny na 30 rohlíků :
1 kg mouky přesáté celozrnné pšeničné, 500g másla, 100g mléka, 180g vody, trochu soli, 50g droždí, dvě vejce a 1 žloutek
Mouku nasypeme na vál nebo do robota, přidáme do důlku droždí a mléko a uděláme kvásek – Read the rest of this entry »