Dnes splňuji včerejší slíbenou – totiž použití poloviny těsta na briošky. Upekla jssem si včera brioškové housky na zeleninové burgery a zároveň se zbavuji části kadeřávku a zelených fazolek. Tento letošní nezmar využívám k vytvoření výborných karbanátků. Kdo by řekl, když vidí zelený dlouhý lusk, jaký z toho může být dobrý karbanátek :).
Na dnešní večeři je tedy třeba: 650 g kadeřávek, 450 g zelené fazolky, 450 g celozrnná mouka pšeničná, 400 g strouhanka, 4 vejce, sůl, tři stroužky česneku. Na oblohu pak cibule, domácí kečup, okurka, rajče, hořčice.
Kadeřávek vložíme do osolené vody a uvaříme, stejně tak zelené fazolky, kterým ořízneme kraje. Vyndáme z vody, procedíme, rozmixujeme ponorným mixérem nebo přepasírujeme. Přidáme zbytek všech surovin a vytvarujeme pěkné karbanátky. Vložíme do rozpáleného oleje a osmažíme. Housky pak už plníme dle chuti.
Prosím pěkně, to už je výsledek querilla gardeningu, tedy čezolí? Výtečný nápad na zpracování fazolek:-)
Žasnu nad vašimi nápady, takhle využít fazolky by mě nikdy nenapadlo…
Zapomněla jsem se přihlásit, tak ještě jedno neanonymní díky :-)
Taky máme celkem přebytek zelených fazolek a zrovna včera jsem přemýšlela, jak je udělat, aby to nebylo okoukané. No a stačí zajít na kopec a Klára to vymyslela za mě :-) Kadeřávek nemám, ale to už si poradím, takže díky moc za tip!