Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař


veg
Hledala jsem na internetu správnou definici a našla jí zde
sushi
„V praxi jde o různě tvarované kousky vařené rýže, ochucené rýžovým vínem a octem,
sushi
doplněné (nejčastěji) syrovými kousky ryb či zeleniny. Servírované s citem pro estetiku, nezbytným „kopečkem“ japonského křene wasabi v kombinaci s lahodnou sójovou omáčkou a lehce pikantním nakládaným zázvorem…“
Jenomže já chtěla dnes sushi bez rýže, bez rýžového vína a octa, rozhodně bez syrových ryb. Nemám wasabi a nakládaný zázvor a nemínila jsem použít lahodnou sójovou omáčku. Tudíž mi z celé definice zbyla zelenina. Nicméně stále to považuji za sushi :-))).
sushi
suroviny: půlka ledového zelí, jedna střední paprika, 5 ředkviček, 1/4 kedlubny, svazeček dobromysli, sýr 200g a tvaroh 200g. Dlouhá pažitka, veliké listy hlávkového salátu. Na ozdobení červená paprika a koření black caraway.
Nejprve si ušleháme spolu tvaroh a sýr. Sýr mám vlastní, těžko popsatelný, je to něco mezi balkánským a taveným sýrem :-), ale hodí se rozhodně jakýkoli poloměkký – hermelín, niva, mozzarella, nebo i tavený sýr. Přidáme ledový salát,papriku, ředkvičky a kedlubnu nakrájenou na malé kostičky. Dále přidáme nakrájenou dobromysl.
Rozprostřeme list hlávkového salátu, naplníme po délce sýrovo-tvarohovo-zeleninovou pěnou a zatočíme do ruličky. Vždy kousek zavážeme pažitkou – veliká legrace :-) a uřízneme. Zavážeme a uřízneme. Postavíme na tvaroh a ozdobíme kouskem červené papriky a kořením black caraway. Pokud nespěcháme a jsme trpěliví, lze samozřejmě vše dát na stůl a nechat každého, ať si své sushi udělá sám :-). Hlavně děti !!
Na talíř jako obloha čerstvá zelenina.

Komentáře

1 Veska Veska | 24. května 2010 v 8:38 | Reagovat

Sushi po česku,mám pocit,že chutná líp jako to pravé,tohle bych snědla s chutí

2 zlatkan zlatkan | 24. května 2010 v 14:19 | Reagovat

Téééda, ty máš ale nápady. Vypadá to úžasně :-)

3 conovehonakopci conovehonakopci | E-mail | Web | 24. května 2010 v 17:46 | Reagovat

to je moc milý, díky

Jedna odpověď to “Zeleninové sushi”

Přidejte komentář