Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

veg
Ovesnou kaši je možné udělat na spoustu způsobů. S vodou, s mlékem, na sladko, na
mackac
slano, atd. Dnešní snídaně je ovesná kaše na sladko, vařená v mléce.Je to velmi jednoduchá, výživná  a rychlá snídaně.

kase
Suroviny:ovesné  vločky, přiměřeně, mléko, tolik, aby ho bylo minimálně 2x tolik než vloček, vody – 1/2 množství mléka, cukr, špetka soli, kakao asi dvě lžíce, kokos- asi pět lžic, rozinky-asi tři lžíce, vanilkový cukr,  naložený rybíz se skořicí a rumem.
Ovesné vločky dáme do hrnce, zalijeme mlékem a vodou, jemně osolíme, osladíme dle chuti, přidáme vanilkový cukr, kakao, kokos, rozinky, všeho přiměřeně, přiklopíme a přivedeme k varu. Vaříme a hlídáme, aby se kaše nezačala přichytávat na dno hrnce. Když je kaše dostatečně hustá, přestaneme míchat, sundáme z ohně a nandáme na talíř. Ozdobíme nakládaným rybízem na sladkokyselo se skořicí a rumem.

2 Odpovědi to “Ovesná kaše”

  • daniela bill:

    ahoj Klaro, nahodou jsem narazila na tve strany..a od te doby procitam, zkousim, opisuju a kocham se:) u tohoto receptu me zaujal nalozeny rybiz se skorici..letos se na rybiz chystam, mam dovoleno sousedovi otrhat..tak te prosim, jak na to? dekuji moc, hezke dny pocasi navzdory:) d.

  • q:

    Ovesnou kaši mají nejvychytanější ve Skostku :-) A v jednoduchosti je opravdu krása, import se vyplatí: vločky do hrnce, zalít vodou, přivést k varu, nechat probublat, odstavit. Nandat do misky, zalít mlékem a je to. Jsem včelař – tak před zalitím mlékem osladím medem. Skoti solí – to jsem nikdy nedokázal ocenit…
    Je potřeba počítat s tím, že takováto kaše se rychle stráví – a v 9 už je potřeba tea time ;-)

Přidejte komentář