Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař


Doma se rozhodli, že se to konečně  musí začít dělat pořádně a ne takové fušování, jako dělám já. Hezky nafotit krok za krokem, suroviny psát že netřeba, hlavně aby to mělo nějakou chuť :-))) a aby bylo pořádně vidět, co se dělá !!! Takže hned potom, co jsem udělala máslo, pohádala se, kde je na mlýnku ta správná čárka na mletí krupice (samozřejmě byla změněna- ta moje není ta pořádná, pořádná tam bude až po dnešku :-), odsouhlasila správný hrnec, správné množství mléka, správné množství krupice – měla jsem dovolenou :-))kase
Takže dnešní snídani dělaly děti a pomáhal jim pan domácí. Nejprve si došly pro obilí :-)
zrno
Potom nastavily kameny na mlýnku na mletí krupice
mletí
Potom je třeba namletou krupici přesát přes síto, aby zmizely otruby.
cednik
Potom je třeba nalít mléko do hrnce, nechat trochu zahřát, trochu osladit,dát vanilkový cukr,  trochu osolit a přisypat přesátou krupici. Míchat,aby se kaše nezacuckovala. Když kaše zhoustne, stačí ji nalít na talíře, ozdobit skořicí, kakaem, moučkovým cukrem a máslem.
nalevani
Suroviny dle méno odhadu: 4l mléka, 1l krupice, na dvakrát špičku  nože másla, 200g cukru, vanilkový cukr, lžíce kakaa, trochu soli a skořice
michani

Komentáře

1 Linda Linda | 18. května 2010 v 21:14 | Reagovat

Hezky fotky:)

Krupicnou kasi u nas dela jen drahy, ja ji nemam rada a i ji nerada varim, takze deti vedi, ze ode me vyloudi ovesnou a od taty krupicnou:)

Uz vim, ze mnozstvi surovin z tvych receptu musim pro nas delit dvema az ctyrma, zejmena u moucniku.
Ale tahle cisla me presto dostala – 4l mlika? litr krupice??? Hrnecku var:-)))

2 vegereceptynakazdyden vegereceptynakazdyden | E-mail | Web | 18. května 2010 v 21:25 | Reagovat

[1]: Krupicová kaše je také jediné jídlo, které nejím, ne že bych jí úplně nemohla, ale po zimním období, kdy se vaří převážně z mléka si dávám po zbytek roku oddych. Jinak množství :-)))ano, občas uvažuju o tom, že napíšu falešně množství dělěné třeba dvěma, aby to nevypadalo až tak moc :-), ale oni mě s tím vlastním focením vypekli. Těžko k tomu hrnci psát třeba 200ml mléka že , .-))To, že ty fotky jsou tmavé je má vina – není tam mé vlastní aranžmá a to by mohlo být vidět i to, co bych nechtěla a děti se nechtěly za žádných okolností převléknout do čisté mikiny z důvodu existence mého blogu :-)))Milující pan domácí vyhověl oběma stranám, nafotil to černě :-)))

3 Veska Veska | 19. května 2010 v 11:58 | Reagovat

No páni ze 4 litrů jo,no a co já vařím z litru jen pro mladého a sem ráda když na mě zbyde olízat vařečku :D
Né žádné aranžování a přikrášlování to bys nebyla ty víš :-)

4 conovehonakopci conovehonakopci | E-mail | Web | 20. května 2010 v 17:13 | Reagovat

[1]: Milá Lindo,vracím se k tvému komentáři – vždy když si na něj vzpomenu, musím se začít smát, fakt mě t :-D :-D :-D hrnečku vař !!! :-D

5 Lůc Mác Lůc Mác | Web | 28. června 2010 v 20:47 | Reagovat

milé fotky :) krupičnou kaši jsem neměla nejmíň 5 let, ale zbožňovala jsem ji, hlavně tu skořici a kakao navrchu :) že bych se vrátila do dětských let 8-)

6 Klára Klára | E-mail | Web | 30. června 2010 v 14:14 | Reagovat

[5]: dík za milý komentář :-)

7 iveta iveta | E-mail | 13. prosince 2010 v 18:05 | Reagovat

dobry den, při shlednu vašich stranek jsem nadšena. byt u vas aspon tyden a naučit se vařit tak skvěle a hlavně jednoduche jidla. krupici miluji na de vše a jak vidim jak ji děti dělaji z čerstvě umlete krupice tak se mi zbihaji sliny. :-)

8 Klára Klára | E-mail | Web | 13. prosince 2010 v 20:58 | Reagovat

[7]: :-) , děkuji za hezký komentář. Děti jsou fajn, jen jsou trochu megalomanští -hodně, mnoho, více :–). Vaření je běh na dlouhou trať a myslím, že je to super koníček, nebo alespoň okolí to jako výborný koníček vnímá :—), krásný večer

Jedna odpověď to “Krupicová kaše dětí”

  • pyrojanka:

    Mňáááám :) Po prečítaní tohto článku som si hneď musela ísť urobiť krupičnú kašu :) Škoda že som si nemohla namlieť čerstvú krupicu tak ako vy…
    Robila som zo srvátky, ktorá mi ostala z výroby vašeho „Čerstvého syra“ a bola výborná.
    Janka.

Přidejte komentář