Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

veg
Ovesné čevabčiči je jen variací na ovesné karbanátky. Je potřeba udat hlávkový salát, takže
cevabcici
odmítám vařit podle suroviny, které jsou doma dostupné – ty vydrží, nebo například třeba podle toho, na co je chuť – rozhodně ne – minimálně jednou za dva dny se musí chtě – nechtě uvařit něco, k čemu se hodí hlávkový salát !!!
Hlávkový salát je zdravý, je chutný, ale hlavně – je ho hodně !!! a roste stále nový a nový – zcela nekompomisně a bez ohledu na nás ! Vůbec nechápu, tuším, že již po třinácté, kdo vymýšlel takový osevní plán :-). Už se těším, až saláty plynule vystřídají kedlubny :-)
Suroviny: Brambory dle potřeby, máslo, mléko, sůl. A suroviny z receptu na karbanátky.
cevabcici
Zde je recept na čevabčiči jako jinou formu karbanátků

V podstatě se jedná o tentýž recept, pouze na bramborovou kaši nasypeme ještě jemně nakrájené  ředkvičky. S receptem na ovesné karbanátky si lze velmi dobře hrát. Pokaždé to může být jiný karbanátek. Poměrně důležité je koření a koření a tím, že koření obměňujeme, dosáhneme i různé chuti karbanátků. Velmi dobrá věc je nové koření, ideálně v mlýnku – kořence, aby bylo co nejjemnější. Karbanátky lze dělat jak s tvarohem, tak se sýrem, či jenom z ovesných vloček, mouky a strouhanky. Lze s čenekem a majoránkou, či s curry nebo pálivou paprikou, prostě co fantazie dovolí. Mohou mít i různou konzistenci – mohou být řídké a nandavat těsto na pánev a formovat lžící, lze udělat těto hutnější a formovat mokrou či pomoučněnou rukou.

Přidejte komentář