
Komentáře
jeee, tak to pozor to me tesi…. nicmene, ten recept,, co sjem tam uvadela, je jeste hodne honosny, ale mam tu asi i neco na oplatky typu kornoutkove – chudsi
tak snad to vyjde, dejte vedet, budem online oplatkovat
Také děláme střechu. A vy nám zmrzlinama zde děláte pořádné chutě – moje 14 letá dcerka, která rovněž pročítá vaše stránky se zaradovala, když zde viděla recepty na ně, ale brzy posmutněla, když zjistila, že vlastníte zmrzlinovač.
, to je mi moc líto, fakt ! My jsme po takových strojích jako je zmrzlinovač samo nikdy nekoukali, ale protože nemáme ani lednici, ani mrazák, snažili jsme se sehnat něco, co by ochladilo především mléko, aby v létě vydrželo déle na pití – na spotřebu na sýry a máslo se prostě spotřebuje a nakonec se naskytla tato možnost z druhé ruky – značně levnější a pro účely chlazení mléka ideální – má to nádobu na 2,5 litru. Ale snažím se teď dělat zmrzlinu hlavně z tvarohu a ta by šla i jen do mrazáku a ta z mléka by podle mě šla i v těch levných zmrzlinovačích, do kterých se vloží namražená hmota a pak to jen umíchají – ty jsou kolem 500,- Jen chápu, že to nemusí být otázka ceny, ale toho, mít doma další krám
Dceři se moc omlouvám
To nic, my jsme v tom horku samozřejmě také chladili bříška zmrzlinou. Jen teda byla kupovaná a bylo jí málo.
A je to přesně jak to píšete – rozhodující není ani tak cena jako spíš ten další krám. Čím jsemstarší, tím víc toužím mít kolem sebe málo věcí a víc prostoru.
A teda upřimně říkám, že život bez lednice si neumím představit. Klobouk dolů! Mražák také nemáme, ale pokud znám lidi s hospodářstvím nebo na samotách, tak bez mražáku se také neobejdou. Tedy ještě jednou – Klobouk dolů, že vy se bez toho obejdete.
Takže se jen svaří mléko s cukrem a kakaem? Jinak by se to kakao špatně rozmíchávalo, ne? Tak jen prosím o potvrzení… a pustím se do ní,i když ji zkusím jen v normálním mražáku.
Jo, ještě jsem si vzpomněla k těm oplatkům. To se dá dělat i na ohni. Dřív se tak dělaly hostie do kostela. Různě po farách ještě ty „kleště – forma“ (či jak to nazvat) jsou. Také jsem se s tím setkala ve Velkém Uhřínově v archeolog. skanzenu (ten asi máte i docela blízko) dělali tam takto na ohni právě s tím oplatkovačem něco jako palačinky a bylo to výborné.
[4]: To vůbec není na klobouk dolů . Je to čistý pragmatismus a zdravý rozum
, prostě mléko máme každý den čerstvé, tudíž není třeba ho uskladňovat, na tvaroh potřebujeme teplo a navíc máme sklep. Maso nejíme, takže to taky uskladňovat nepotřebujeme a jídlo máme téměř každý den červstvé, stejně tak zeleninu a ovoce. Jediné, na co by to bylo fajn je uskladnění ovoce a zeleniny na zimu, ale to zase doma okamžitě poznáme, že je vařeno z mražených potravin a nikdo to nemá rád, takže vcelku zbytečná investice
))
[6]: tak to je paráda, viděla jsem to na aukru, ale dost drahé, tak teď si uděláme kostelní turistiku ))
Záleží hodně na kakau. Teď mám takové, které stačí rozmixovat i ve studeném mléce, nebo toto dokonce zvládl sám zmrzlinovač rozmíchat -není instantní. Jinak, když to nejde a mám obyčejné české hořké kakao na vaření, dělám to tak, že si odleji jen asi 2dc mléka, zahřeju, rozpustím kakao a zbytek tam dávám studený a smíchám dohromady.
Ale nejsem si jistá, jestli se povede zmrzlina z mléka v mrazáku – z tvarohu to jde bez problémů, ale zmrzlina je kompaktní v případě, že se při mražení míchá, nebo se míchá potom zmražená hmota v nějaké termonádobě – spolu namražené a tím, že je to termonádoba, se to pak neroztaje – nebo tak si to alespoň představuju. Protože pokud se to nemíchá a je to voda nebo mléka, dělá to krystalky a není to kompaktní.
jo, ty kleste a naod k tomu jsou nzas tady http://www.delikatesy.sk/ , ale to uz je vazne dost prace… minimalne pro me, jsme shcopna se spalit i o oplatkovac, a o vanocich delame tolik oplatek, ze s tim par dnu stravim, a predstava klesti a prace navic me desi… se strojem mi to pripada porad dost osobni a zvykove, ale zaroven to neni zbytecne namahave
Říkala jsem si, že to zkusím po nějaké době vždy vytáhnout,cca po hodině, promíchat, zase vrátit do mrazáku, a tak dále, než by to bylo v konzistenci tak akorát na jedení…no, uvidím, zkusím to z menšího množství, a podle toho jestli to bude dobrý, pak případně znovu…
Zdravím. Pokud máte blízko do Kauflandu a nezavrhujete supermarkety , tak tam mají dva druhy kornoutků, špičaté a rovné, v krabici je 30 kusů a stojí kolem 20,- Kč. Jinak já dělám zmrzlinu tak, že ve vodní lázni míchám mléko nebo smetanu, žloutky a kakao nebo jinou příchuť do zhoutnutí, nesmí vařit, jen prořádně prohřát. Na půl l mléka 4-5 žloutků. A je krásně hustá
Omlouvám se, přehlédla jsem, že takhle děláte vanilkovou zmrzlinu
[12]: Určitě, dělám jí podle Sandtnerky, což se mi nejvíc osvědčilo – ale po ní máme pocit, že jsme po hlavním jídle je výtečná, ale hrozně sytá, proto tam píšu i ty ostatní recepty – ty jsou pro redukující
Za nápad s kornoutky děkuji
No, mam pochybnosti, zda jsou opravdu vubec nejake zmrzliny vhodne pro redukujici
[14]: ))já nemám pochybnosti, já mám téměř jistotu a proto jich mnoho nekonzumuju
)) Ale když dětem dávám zmrzlinu z tvarohu, říkám si – je to tak lepší – nebo si to alespoň namlouvám
)ale dnes – dnes přivezli rodiče jahody
a já měla jednu z posledních smetan