Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

veg
Blog bude opět trochu na kraji zájmu :-)), protože tesaři pomalu dokončují svou práci a
cuketq
nás čekají štíty, fólie, šindele (bohužel ne dřevěný:-) a tak něco mnoho logicky opět půjde stranou, ale třeba naopak se z naší plánované „garden party“, kterou jsme pozvali na pomoc, vyvrbí nějaké dobré nápady na dobré jídlo. A taky třeba nečeka přeroste „GARDEN PARTY“ v takovou malou „HAUS“ party, ale to pochybujeme, že by byl takový optimismus na místě :-))


cuketa
cuketa
Nicméně, nedorůstají jen cukety!!! Dorůstají i kulaté cukety – neboli „TONDO DI PIACHENZA“. Výborná věc, především na efekt, jinak je to upřímně řečeno naproto a jednoznačně – cuketa! Nic jiného v tom netřeba hledat.  Tondo di piachenza,neboli kulatá cuketa , která vypadá přesně stejně jako meloun, je prima na řízky pro toho, komu nevadí jadřinec. Komu vadí, jako třeba mě,na řízky použije jen první dva krajní koláče a zbytek vyřezávám uprostřed a naplňuji vzniklou mezeru něčím dobrým, jako třeba dnes :-)))
Dnešní recept je naprosto jednoduchý, je to prostě obalená cuketa v trojobale a koření, s bramborem a báječným salátem.
suroviny na cuketu: 1 kulatá cuketa, palice česneku, hodně sladké papriky, pepř, sůl, vejce, mléko, mouka, strouhanka, olej, brambory.
cuketa
Cuketa se oloupe, nakrájí na veliká kola a poté se opatrně do kruhu vykrojí jadřinec, aby se nepoškodilo celé kolo. Vše se obalí v mouce, ve vejci, které je smíchané s mlékem a kořením a především a hlavně s česnekem . Obalí se ve strouhance a  v rozpáleném oleji osmaží. Prostředek se naplní salátem , na který je recept níže a podává se s vařeným bramborem a majonézou.
Kvašený salát:
suroviny: zelí 2hlávky, cibule 6 cibulí, svazek kopru, 2 tuříny, 3 veliké okurky nakladačky – přerostlé
salát
salát
vše nakrájíme na jemné nudličky a dáme do kameninové nádoby. Smícháme a prosolíme mírně solí. Zhruba čtvrtý den už můžeme dělat salát. Z kameninového hrnce odebereme půllitrovou misku plnou jemně kvašené zeleniny , do které přidáme navíc:
čerstvou cibuli na kolečka, čerstvou okurku na kolečka, rajčata – zhruba 8 kusů a vše promícháme s majonézou.

Komentáře

1 Veska Veska | 24. srpna 2010 v 11:15 | Reagovat

ten kvašený salát mě dostal,vypadá úplně jednoduše a určitě bude výborný  :-P

2 Veska Veska | 24. srpna 2010 v 11:17 | Reagovat

Tak Toník jo :-D aby to nebyla maskovaná Anča 8-O

3 Pipi Pipi | Web | 25. srpna 2010 v 8:33 | Reagovat

Kláro, u vás to vypadá vždycky tak idylicky, jako v pohádkové chaloupce, fakt… :-)

4 Veska Veska | 1. září 2010 v 11:51 | Reagovat

holky neodolatelný salát – doporučuji
vyzkoušet

5 Klára Klára | E-mail | Web | 12. září 2010 v 21:17 | Reagovat

díky Vesko, jsem v naprostém útlumu !!! střecha, škola, spousta vaření pro spoustu lidí – prostě blog stojí !! – těším se na zimu :-)

6 Klára Klára | E-mail | Web | 12. září 2010 v 21:20 | Reagovat

[2]: maskovaná Anča :-)))

7 Klára Klára | E-mail | Web | 12. září 2010 v 21:21 | Reagovat

[3]: díky – právě teď to vypadá všelijak, ale rozhodně ne idylicky :-)))) ale už se blýská na lepší časy – snad – doufám :-))))

Přidejte komentář