Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař


cuketa
Dnes nás navštívila modrá smrt – náš notebook, který jsme před rokem dostali za nájem  najede jen na modré pole“ vítejte“ a tam zmrzne. Jedna z absurdních hlášek microsoftu. „Vítejte! :-)) „
Zkoušela jsem nouzový režim, jenž mi po testu nahlásil „fatální chyba systému“, obnovení nelze, oprava nelze – jediná rada z pc – pošlete zprávu microsoftu ! Chudák Bill! :-) Linux přes usb se mi nepodařilo natáhnout, přes usb proto, že na pc, který jsme našli v haldě uskladněných věcí na půdě¨, nemáme pro změnu vypalovací program a tak nešlo vypálit iso na cd. Ale moje flashka, z které jsem to chtěla natáhnout není asi to pravé kompatibilní s tím báječným uvítacím notebookem. Takže jsem napsala milému providerovi, od kterého máme notebook, protože mají na našem pozemku wi-fi a co jako dál a on velmi vstřícně odpsal, že to je marný, že dýl by tu vydržel jen IBM pro americkou armádu :-)) a teda že po neděli! Do té doby tu pracuju s pc, zhruba 8x déle nahrávám každý obrázek, mezitím zhruba 8x restartuju počítač, prostě báječný tip na práci při deštivém podvečeru v kurníku :-)) , ale mám u toho postavenou mističku s broskvovou zmrzlinou !!Fantazie na třetí ! Na první proto, že to jsou místní broskve, které jsme včera koupili za 16 kč :-)během nákupu koňmo do města. Na druhou proto, že je fakt výborná a na třetí proto, že jí udělal pan domácí !!! :-))
Dnešní cuketa je ala pizza. Děti seděly u stolu a pravily, že to voníííí jako pizza. Pan domácí konstatoval, že pšenice v tom je, rajčata taky, sýr taky, tak je to vlastně pizza ! :-)))
U této cukety je to zase fantazie, která hraje hlavní roli. Lze přidat i ubrat přísady dle chuti, lze kombinovat různá množství. Tento recept je jen jeden z mnoha postupů, které nejsou pokaždé úplně stejné, protože se do něj používá hlavně to, co je doma :-)) . Pšeničné vločky melu na domácím mačkači, kde si mohu regulovat tlouštku, proto jsou malinko jiné, než kupované, jsou více drobivé a velmi připomínají sojový granulát, jak v syrové, tak poté i v upečené podobě. Jsem trochu maximalista a proto se u mě málokdy objeví  “ mladé cuketky“. Většinou mi je líto cukety utrhnout, dokud nejsou pořádné ! :-))
Takže i dnes jedna taková pořádná!

Suroviny: Veliká cuketa, 1 velká cibule, palice česneku, sladká paprika, 300g pšeničných vloček, 2vejce, sůl, pepř, majoránka, oregano mleté, 4 rajčata, svazek čerstvé saturejky, olivový olej, 4větší plátky goudy.
cuketa
Nejpreve ukrojíme na délku cuketu tak velikou, jak je dlouhý větší pekáč.
cuketa
Poté cuketu rozkrojíme podélně.
cuketa
Velikou lžící cuketu vydlabeme.
cuketa
Zbytek cukety, cca 500g, oloupeme
cuketa
Rozkrojíme a vydlebeme a nastrouháme. V míse smícháme ovesné vločky
cuketa
S vejcem, solí, kořením a strouhanou cuketou a jemně sekanou čerstvou saturejkou a česnekem – 1/2 palice česneku, druhou si schováme na cukety.
cuketa
cuketa
cuketa
Cukety potřeme česnekem, několikrát nařízneme a vložíme na plátky  nakrájený česnek. Potřeme olivovým olejem a posypeme červenou sladkou paprikou.
cuketa
Naplníme cukety hmotou a poklademe plátky krájeného rajčete, které mírně vmáčkeme do hmoty. Posypeme jemně oreganem molido.
cuketa
Dáme péci a na konci pečení vyndáme
cuketa
Poklademe plátky goudy a necháme minutu zapéci.
cukety
Podáváme s vařeným šťouchaným bramborem, do kterého je vmíchán česnek a máslo.
cuketa
cuketa

Komentáře

1 ufa ufa | 14. srpna 2010 v 13:06 | Reagovat

Také jsem ji už jednou dělala, ani nevím přesně čím jsem ji plnila, jen si pamatuji, že sem jí nepodávala s bramborami ani jinou přílohou…já to zbodla a byla nacpaná, a přítel ji taky zbodl a povídá: Tak teď bych si dal něco k obědu…:-D Takže až se do ní pustím příště, bude 100% s bramborem..:-) Mimochodem ta vaše cuketa je opravdu obr..:-) ale je fakt, že já je taky nechávám dorůst, jen na grilování používám ty pidi, aby v nich nebylo moc semínek..:-)

2 Nevanka Nevanka | 14. srpna 2010 v 22:23 | Reagovat

Už jsem se těšila až zapnu noťas a objevím další recept a hurá, opět cuketa. :-) Díky díky za bezva typ, plněnou znám jen mletým masem, tohle mě hodně láká. Brzy vyzkouším.

3 HaF HaF | Web | 15. srpna 2010 v 22:32 | Reagovat

Plněnou cuketu jsem ještě nedělala, mám před ní respekt, ale slaný cuketový nákyp je u nás doma velmi žádán.
P.S. Malé cuketky taky neumím, pořád si říkám ještě mají čas, pak někam odjedem a když se vrátíme, už jsou přerostlé. :-P

4 adellheid adellheid | Web | 17. srpna 2010 v 14:55 | Reagovat

Chodím sem nakukovat už delší dobu a chodím sem moc ráda. Sice jsem masožravec, ale při pohledu na Tvoje mňamky se mi jen sbíhají sliny. Určitě některé recepty vyzkouším a bude to příjemná změna. Takže díky za parádní blog a už se těším na další články :-).

5 vegereceptynakazdyden vegereceptynakazdyden | E-mail | Web | 17. srpna 2010 v 21:17 | Reagovat

[1]: :-)jasný, je veliká, nějak to prostě neumím ty malé sbírat, je mi jich líto :-))

6 vegereceptynakazdyden vegereceptynakazdyden | E-mail | Web | 17. srpna 2010 v 21:19 | Reagovat

[2]: Taky díky, vyzkoušej, určitě a jestli jsi zvyklá na mleté maso, možná ještě lepší je na poprvé použít vločky ovesné místo pšeničných :-)

7 vegereceptynakazdyden vegereceptynakazdyden | E-mail | Web | 17. srpna 2010 v 21:20 | Reagovat

[3]: Ano, přesně tak, malé nás neustále dorůstají :-)), také mám respekt, mám strach, že tato cuketa je často taková nedochucená, ale už jsem se naučila používat koření ve větším než malém množství :-D

8 vegereceptynakazdyden vegereceptynakazdyden | E-mail | Web | 17. srpna 2010 v 21:21 | Reagovat

[4]: Já moc děkuju :-D a snad tě to moc dál nezklame ;-) :-)

9 zlatkan zlatkan | 21. srpna 2010 v 7:19 | Reagovat

Včera jsem jí dělala přesně podle receptu, jen vločky jsem nahradila sojovým granulátem. Je to moc dobré a vážně to vonělo jako pizza :-D

Přidejte komentář