
Ranní jablečná, obyčejná buchta, která je vylepšená kokosem a zapečeným sněhem, ale

to jen proto, že jsem měla zbylé bílky a nechtělo se mi z nich nic dělat a bylo mi jich líto dát slepicím. Buchta je to obyčejná, velmi jednoduchá, ale sytá.
suroviny: 5 vajec, 1+3/4 hrnku cukru, 3 hrnky mouky celozrnné pšeničné přesáté, hrnek kokosu, hrnek+1/2 oleje, vanilkový cukr, prášek do pečiva, kg jablek, skořice, 1/2 litru mléka,bílky na sníh s trochou cukru a asi 4 lžícemi kokosu.

Nejprve utřeme vejce s cukrem, přidáme olej, kokos, mouku, mléko, vanilkový cukr, prášek do pečiva a těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Poté ho posypeme na hrubo strouhanými jablky. Vrstva by měla být jednolitá, aby nekoukalo skrz jablka těsto. Posypeme jemně skořicí a můžeme i jemně moučkovým cukrem, ale není je to zbytné. Dáme péci.
Když je těsto již téměř upečené, potřeme buchtu zvrchu ušlehaným sněhem – měla jsem navíc cca 5 bílků – spolu s trochou cukru a asi 4 lžícemi kokosu. Sníh nebude zcela hustý, kokos ho trochu zředí. Není to však na škodu a není třeba šlehat sníh s kokosem ve vodní lázni. Sníh udělá na buchtě jemnou růžovou krustu.
Komentáře
Podobný, co se týče sněhu znám a je to velká dobrota. Je to vlastně piškotové těsto, navrch ale meruňky a na ně právě sníh s kokosem. Takže toto bude asi podobné…jablíček máme dost a dost, tak asi vyzkouším…