





Komentáře
Jůůů, super. No, jestliže jste zvyklá loupat, tak loupejte… já jsem zase zvyklá neloupat…
Ale dělám ji trochu jinak…a musím říct, že váš recept je velmi zajímavý…určo vyzkouším, my dnes měli také dýňovku, ale tu moji, tak až budu dělat příště, přidám také něco zeleného…
Je to pak ještě veselejší než jen ta oranžová! Lucie Ufa
Koukám, že jsme vás s tím louáním resp. neloupáním nepřesvedčily… Já ji dělám taky trochu jinak a hlavně u nás musí být opečené chlebíčky do polévky, potom to vypadá tak, že se vyjídají a stále přidávají ty chlebíčky a talíř je stále skoro plný polévky..
. Ale jinak má úspěch.Příště taky zkusím tu vaši..Radost ze sněhu je u nás taky veliká..
..už stačili vyrůst a roztát tři sněhuláci. Mějte se Janka
Tenhle recept se mi moc libi, diky!
Ja delam klasicke pyre, hodne huste, bud s opecenou houstickou nebo s kopeckem kysane smetany. Tohle bude sytejsi a hlavne, je to necfo noveho!
PS: Taky loupu . Kdyz se dyne predem opece (vydlabana, nakrajena na ctvrtky) v troube, jde pak kura loupat uplne snadno.
Tenhle tvůj receptr vypadá moc zajímavě,já dělala polévku jen jednou
a ještě jsem do ní smažila chleba na kostičky,takže výsledná chuť byla určitě jiná,mě chutnala ale ostatní řekli že je nevýrazná
[2]: Já to poctivě zkusila, ale když dýni neloupu, má pro mě příliš moučnou chuť. Mám pocit, že loupaná chutná méněmoučně. . Dělám také s opečeným chlebem, tato je však takovou hutnější variantou “ na hlad“
[3]: Díky Lindo, není to takový klasický gurmánský recept, polévka nevypadá moc stylovaně , je to prostě takové jídlo, kdy už pak není často potřeba ani druhý chod – je i díky rýži hodně sytá !
[4]: Někdo k chlebu přidává ještě slaninu, což já nepřidávám
ale hodně dochucuji, aby mdlá nepřišla, hodně ochutnávám a dávám sůl, pepř, turmeric nebo curry. Libeček, když je nevýrazná dýně. Někdy má chuť trochu jako svíčková, hrozně moc záleží na té jedné konkrétní dýni.
Také ji vařím, je výborná. Ale já nejdříve opeču na dobrém oleji tak dvě brambory na malinké kostičky a plátek celeru – pěkně to vypeču do křupava, ono to dá pak takovou jemně kořeněnou chuť. Pak přihodím hokkaido, zaliju vodou a dávám buď solčanku, nebo ten bujon s bylinkami a česnekem, co je bez glutamátu. Na závěr zjemním troškou smetany. A když je libeček, tak čerstvý libeček, pokud mi ho tedy mráz už nespálil.
Právě jsem ji dovařila a spokojeně dojídám druhý talíř. U nás jen cibule na masle a oliv. oleji, dýně, muškát nebo někdy trochu koriandru, čeřstvě namletý pepř a vývar. Promixujeme, podáváme s topinkou, děláme hlasité oooch, mńam.
Neměla byste v zásobě nějaký dobrý recept na špagetovou dýni? Letos jsme ji pěstovali poprvé, ale moc receptů jsem zatím nevyzkoušela…Už se těším na tu buchtu viz výše…
[10]: Janka, špagetová dýně se mi letos neurodila a ta co se urodila, tu děti vydlabali a dali si do ní svíčku ). Já jí vařím ráda jen propíchanou v osolené vodě a pak jí kombinuju s těstovinymi – to co vyndám. Ochucené to dávám na olej s cibulkou a promíchám s těstovinami.