Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

No tak jsem na kopci po mnoha letech osiřel, no že by se to už párkrát nestalo to ne, ale tentokrát je to víc než jedna noc. Trpoši s Klárou odjeli směr jihozápad. Trpoši jeli jednoznačně na výlet. S Klárou to je zapeklitější, ale asi bych to nazval „jela plnit povinnosti“. Zatím co trpoši zabalili co jim Klára „doporučila“ ona sama si s sebou vzala kromě nutného i jejího druha v životě. A totiž neklid, stres, věčné obavy? No prostě něco takového co si někteří lidé pěkně hlídají a nechtějí to opustit.

 Elí pro klid paní domácí mě také opustila a šla sbírat  odpadky  po lidech, co chtějí žít v čistém a upraveném prostředí, čímž je jejich touha, či potřeba nebo co, nutí neustále přemisťovat různé předměty a třídit je na potřebné a nepotřebné. Ty nepotřebné se snaží dostat co nejdále od svých příbytků. Ano většina nemyslí na ostatní a využije služeb k tomu určených, ale je tu nezanedbatelná část populace co si zřejmě pomyslí, že je to škoda tolika hmoty shromažďovat na jednom místě neřkuli to spálit a vzpomenou si na bakterie, plísně, hlodavce, červy, roztoče a spousta dalších živáčků opuštěných někde v nějaké rokli. Ovšem jejich bohulibou činnost zase nesdílí ti, co předměty nanošené do svých příbytků a následně zařazené do skupiny nepotřebné „zodpovědně zlikvidovali“, čímž nám všem upírají lehce přístupné podněty k zamyšlení, zda to všechno opravdu potřebujem a Elí umožňují přivýdělek.

 A mé osiřelé maličkosti nezbylo než po návštěvě Pana kováře, co nám přijel poopravit poníkova schvácená kopyta a zahlédnuvší Slávu jen podotknul „Ta je k tomu“ a poté co jsem vyprošťoval našeho ročního hřebečka z vrat, která mu zabraňovala se na ní dostat  a na kterých zaujal polohu jako na klisně, tedy nezbylo mi, než milou Slávu osedlat, na hrušku hodit Sáru a vyrazit za hřebcem. Vcelku se nic mimořádného nedělo, jen rozhodnutí jet raději na pomalejším se po rozdílu časů cest celé jedné hodiny, i přes to, že jsme si celou cestu tam pěkně poklusávali, zdálo celkem rozumné.

 U Anety s Davidem bylo příjemně a až těť se dostávám k tomu proč píšu další proplk, no až takovej proplk to zase není, spíš upozornění na Davida a Anetu a hlavně na Gotlase. Co vše umí lze vidět na jejich stránce.

7 Odpovědi to “Sirotek v odpadcích”

  • caso:

    Toz to su zvedavy, jestli zustane, na ten charakter, nevypada to na spatne predpoklady pro zacatek zivota :).
    Z ceho se ponik schvatil, pastva nebo se dostal k jadru? My jsme nakonec ponika museli velice omezovat, a poustet pouze do vypaseneho vybehu, jinak by byl schvaceny porad.

    • Zdravím Caso, úplně jsme vás přehlídli :). Tak už má pátý den druhé říje a žádné říjící příznaky, takže zatím klepu! Co se týká poníka, jsme na tom úplně stejně jako vy. Přišel pátý rok – do té doby v pohodě a teď už je taky chudák mimo stádo. Zavřený v ohrádce a je na dietě. Pouze ze zelenýho, jádro striktně nikdy nedostával. Vypadá to na celoživotní problém. Prostě takovej úspornej kůň :-).

      • caso:

        Zdravim tez a doufam, ze klepani bude mit uspech, dubnova hribata jsou moji oblibenci.
        Ti ponici (a fjordi a tarpani a huculove apod) jsou opravdu sampioni vyteznosti z pastvy, dlouhodobe experimentuji s tvorbou specialni „nizkocukrove“ pastviny, ale je to asi na delsi trat, neb promennych je obrovske mnozstvi, doufam, ze za 25 – 30 let bych se mohl nekam dostat. Jinak mam v mokradech docela velke porosty ostrice coz je idealni strava pro „beckoidni“ somatotypy, ale zas nic moc na kopyta, a hmyz, a vubec, nejsem si jisty jestli se mi v nasich podminkach podari vytvorit stepni porost, takze holt mu nezbyva nez paberkovat vypasene pastviny a setrim mu specialni lokality s prezralou travou (ktere samozrejme na jare nejsou k dispozici). Jeste by asi slo zkusit nejake zpusoby paseni vojtesky, z te se nikdo nezchvati, ale premira bilkovin zase prinasi jine potize, a navic jsem na votesku dost vysoko (coz vy taky).

  • fraji:

    Dobře si vedete, a je neuvěřitelné, jak se to u vás dobře kotí.

  • Gotlas je velkej fešák, držím Slávě palce! Všechny! :-)

  • Delin:

    :-D ha, jsem si myslela, co za nové vtipné jídlo tenhle sirotek v odpadcích bude. Hezký den na kopec

Přidejte komentář