Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Díky nadsázkovému příspěvku na fb – ohledně mé sbírky ponorných mixérů, dostala jsem se k jednomu testu robotů na jednom blogu. Vzhledem ke své osmileté zkušenosti se svým robotem, a proto, že mě článek zaujal a proto, že si myslím, že člověk musí se strojem pracovat dlouho, aby se projevily jeho chyby a jeho klady, moc ráda bych napsala jeden článek právě o robotech. O těch nejvyšších a středních domácích řadách. A protože bych nerada splupracovala jak s výrobci, tak s prodejci a spolehla se pouze na zkušenost těch, kteří si robota koupili sami čistě pro svou potřebu,  a protože je o takovou diskuzi evidentně zájem – zde ve fóru si vlákno s roboty otevřelo 49 230 lidí, pozývám vás – pojďte se takového testu zúčastnit.

Podmínky testu

  • vlastnictví takového stroje – jednoho a téhož minimálně 5 let a pro druhou kategorii min. 2 roky.
  • musíme se znát alespoň na virtuální úrovni :)
  • majitel/ka robota musí býti alespoň trochu imunní vůči egocentrickému hodnocení svého stroje pouze proto, že je „můj“.
  • majitel bude ochoten udělat fotky svého robota v akci

Pokud někdo takový jste a vlastníte robota, o kterém byste rádi udělali na základě svých zkušeností vlastní recenzi, anonymní, napište do komentáře, případně na my@conovehonakopci.cz . Předpokládám, že se ozve Iva se svým tvrdě zkoušeným Kenwoodem a Petra s KA malým. (to vůbec není ale znásilňování, ony to udělají rády :) – určitě

Těším se moc!

19 Odpovědi to “Test robotů nabídka”

  • Ještě jednou píšu: Rozhodla jsem se nakonec pro Kitchenaid,mimo jiné inspirovaná Vámi, Kláro :-D. Cena je šílená, ale objednala jsem si ho v Německu v cookhouse.de, takže mne robot s krouhačem vyšel o 10 tisíc levněji. Žádné poštovné, jen 190 Kč poplatek za zahraniční platbu. Měli na výběr jen dvě barvy, ale to mi nevadilo. Zaplatila jsem ve středu, další týden v úterý dorazil. Věděla jsem, že bude masívní, ale stejně mne to překvapilo. Je to paráda, šlehá jak divý. Dokonce tam byl i návod v češtině.

    • Kateřino díky za tip, to hodně lidem pomůže, protože deset tisíc dolů je hodně dobrá úspora :D. Já ho mám fakt řadu let a teď se mi poštěstilo, díky Lídě, že mám nějaké náhradní díly z USA, což se také hodně vyplatí. Prvních pár let na něj nesáhnete, ale doporučuju dávat pozor na správné nástavce, nekupovat něco, co není určené přímo pro daný model, stačí malinko jiný a špatný hák nám oddělal převodovku – naštěstí jen to silikonové kolečko. Jinak se robot následně, po těch pár letech, při nějakém problému vyplatí otevřít a opravit. Vše sice plave ve vazelíně, ale je to vše poměrně hodně jednoduché, žádné složitosti a dá se vše krásně vyměnit.

    • Markéta:

      Tak to je dobrý, jen si tu adresu pamatovat, až budu shánět robota :-).

  • Přihlásila jsem se tu do testu robotů, ale ke své hanbě musím přiznat, že tím to skončilo. Teď potřebuju koupit nový, tak hledám inspiraci.
    Mám Bosch MUM ProfiMixx 47 cca 8 let. Myslím, že pro nenáročné uživatele asi není špatný, ale osmičlennou rodinu absolutně nezvládá.
    Tužší těsto je problém, navíc mísa je pro nás malá.
    Ale hlavně ty bezpečnostní pojistky a plasty:
    Několikrát mi praskla pojistka v krouhači. Praskne při větší zátěži, což může být i obyčejný eidam, křen… nebo po určité době. Stojí asi 380,- Kč.
    Třikrát praskla pojistka v masovém mlýnku. Dovolila jsem si ho zatížit praženými ovesnými vločkami, které jsme doma vždy na vánoční cukroví mleli v masovém mlýnku.
    Šlehat v něm bílky trvá cca 10x déle, než ručním mixérem.

    Všechny plastové části, do kterých se upínají nástavce jsou již naprasklé nebo i částečně ulomené a drží tam třeba jen za milimetr toho plastu. To už tam bylo někdy před třemi lety.

    Přikoupila jsem si mlýnek na mák a lis na rybíz, obojí funguje výborně.

    Někteří tu doporučujete Kenwood major… , líbí se mi, máte s ním ještě někdo dobrou zkušenost? Je dost drahý.
    Díky a přeju všem krásný den :-D Katka

  • Katka:

    Dobry den, je nekde prispevek s testovanymi roboty? Dekuji. :)

  • Kolemjdouci:

    Tyhle roboty jsou vyrobeny ještě poctivě. Jsou jako tank. Co se Vám s ním stalo? Nejde třeba opravit?

  • Zdena:

    Mám robot UKS TYP 23 , který jsem si koupila za první tři výplaty v r.1960 /celkem 1700,- kč/ výrobek orlických strojíren Skuhrov .Po celých 56 let byl plně využíván – mimo strojku na zmrzlinu , škrabky na brambory,stro.na vymačkání citronu má tolik příslušenství , že dnes kdy poháněcí motorek po tolika letech zkolaboval, jsem absolutně nešťasná ze současné nabídky robotů u kterých je v základním příslušenství tak malá možnost využití /ale s možností dalšího přikoupení / za hříšné peníze.Když se dívám na př. strouhání tak i houska je veliká do vstupního otvoru struhadla a pod. To neměl dělat mohl se mnou ještě chvíli vydržet /mám 75 let/.Zdena

  • majda:

    nevim, zda sledovani webu je to prave dostacujici doporuceni…
    mam Bosch MUM – asi 8 let, dvakrat opravovany (jednou moje chyba) a micham v nem testo 2kg (ano, vim, ze ho pretezuju, ale kdyz ja jsem taaak lina to delat nadvakrat :( )

  • Petr Z.:

    Jsem už asi 10 let vcelku spokojeným uživatelem nezničitelného robotu Zbrojovka z 50. let minulého století, po babičce. Kromě výrobníku těstovin má všechno myslitelné příslušenství jako velké roboty KitchenAid, vč. několika věcí navíc :-) Nevlastním jen výrobník zmrzliny, soupravu pro čištění/leštění a speciální vývěvu s poklopem pro vakuování :-)

    • Dagmar:

      ano UKS máme ho taky nejde zničit rok výroby 1949 a jede jako hodinky, dokonce má i odštavnovač

      • Kolemjdouci:

        To by mne zajímalo, jak ten UKS míchá chlebové těsto, když nemá planetový systém míchání. Prý se to tam musí sypat postupně, jinak to honí háky kolem dokola té hřídele a špatně se to zapracovává. Mám 2x UKS20, 1x SuperRobot a 1x KitchenAid Profi 5KPM5EWH, ale těsto míchá jen KA. UKS jsem se nedokopal na to vyzkoušet. Používal se na mletí masa a zeleniny (to jsem chleba ještě nedělal…)

  • tera1:

    Dobrý večer, nevím jestli častá návštěva vašich sqělých stránek je dostatečnou virtuální známostí, ale ráda bych se připojila k testu.
    Mám Kenwood major titanium, cca 5 let a testuju ho co to dá, teda z mého pohledu. Pak mám ještě 25 let používanou příruční Etu a za ní zvolna hledám náhradu.

  • Mám Kenwood Major, 4 roky (musela jsem se podívat do mailů, kdy vlastně jsem ho objednávala). Používám denně a nešetrím ho :)

  • ‚Všem dohromady – super, máte to v mailu:-)

  • Niva:

    :D Jdu do toho

  • HaF:

    15 let Eta (moc nepoužívaná), teď BOSCH MUM 4880, 2,5 roku. Používán běžně ve čtyřčlenné rodině – má svá plus i mínus.

  • jani:

    Bosh, 2 roky. Ale nevím, jestli jsem pro test ta pravá, šetřím ho, jak můžu, abych se nemusela vracet k vařečce :) Zadělávám těsto max.z 900g (denně, i víckrát, ale nudlové a jiná tuhá těsta vůbec), strouhám brambory a zeleninu, šlehám, dvakrát jsem mlela maso.

  • Sati:

    nabízím Ronic 25

Přidejte komentář