Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Mám v současné době tři základní místa, na kterých mě lze zastihnout. V koutě místnosti, nadepisující obálky, na poště a na kole, pohybující se mezi koutem a poštou. Ale taky je třeba jíst a na jídlo jsou teď veliké  nároky. Musí být dobré, rychlé a pokud možno by mělo zasytit. Včera jsem málem jela tam i zpět autem, když vzal pana domácího Jirka pro potravinářskou pšenici, ale já se tak strašně bála přijet na jinou poštu s tolika obálkami, dobírkami a říci jim tam usměvavě „dobrý den, máme to asi na hodinku, mám to nadepsaný, nalepený, to sfouknem jako nic“, že jsem stejně jela  raději hezky na tu „svou“ a vyšlápla si domů hezky po svých. Není nad to mít vlastní poštovní úřednici.

Dnes tedy jedno rychlé jídlo z červené čočky, zeleniny, domácího polotvrdého sýra a především – z čerstvého zázvoru.

Na toto „čočkoto“ je třeba 1 půlkilové balení červené čočky, trochu slunečnicového oleje, olivového oleje, dvě lžíce zeleného pepře, čerstvý zázvor – dle chuti, sůl, černý, bílý a červený pepř, domácí polotvrdý sýr, 2 cibule, 2 červené a 2 zelené papriky.

Nejprve si rozhřejeme slunečnicový olej, na kterém rychle osmahneme nakrájenou cibuli na proužky, přidáme červenou čočku a zalijeme trojnásobným množstvím vody. Jakmile se voda dostane na úroveň čočky – cca 15 minut, čočku osolíme, přidáme zelený pepř, přidáme nastrouhaný čerstvý zázvor (pozor, jídlo je po přidání zázvoru ostré, pokud jsme zázvor nikdy nepouživali, opatrně s množstvím) a odstavíme na velmi slabý oheň a necháme provařovat, abychom přišli o vodu zcela.

Mezitím si v míse nakrájíme na proužky papriku, prokapeme ji olivovým olejem, přidáme nastrouhaný sýr nahrubo, barevný pepř a promícháme.

Jídlo je hotové za 20  minut, díky sýru a čočce obsahuje hodně bílkovin, navíc málo sacharidů, tudíž je vhodné právě k večeři. Nemluvím o tucích ze sýru, ale někdy je dobér mít obalené nervy na noc.

 

Pokud se vám líbí tento zeleninový recept, podívejte se na ostatní recepty ze zeleniny  jako e-knížka Zelenina z Kopce – čisté vařivo bez fotek, s proklikem na webovou stránku.

5 Odpovědi to “Rychlovka z červené čočky a zázvoru”

Přidejte komentář