Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Určitě znáte osobní mikroblog Ivy. Pokud ne, doporučuji navštívit a nechat se inspirovat. My dnes museli sejít dolů a při té příležitosti jsme slíbili dětem, že půjdem nějak víc oslavit přijímačky a půjde se na bowling a tak došlo k setkání s Ivou a předání kilovky kakaa, které bereme většinou ve více lidech v jednom balíku. Iva, vědoma si toho, že jde na bowling, přinesla s sebou velmi efektní sváču a na vlastní oči pochopila, že přinést sváču pro celou naší rodinu je stejné, jako by vyvařovala pro tu rozvětvenou svojí. Všichni se po položení bowlingové koule vrhli na koule smažené a všichni měli upřímně boule za ušima. Jsou skvělé. Bohužel – byly skvělé. A protože byly tak dobré, domluvily jsme se s Ivou a přidávám je na stránu pro všechny. Jsou z ricotty, ale lze je prý dělat běžně i z tvarohu.

Iva píše, že na smažené ricottové koblížky je třeba
500 g ricotty (nebo tvarohu)
500 g hladké mouky
3 vajíčka
4 lžíce cukru(dala jsem míň)
špetka soli
1/2 prášku do pečiva
1/2 čajové lžičky jedlé sody
Umícháme těsto, vytvoříme kuličky (můžeme i vykrajovat lžičkou), smažíme v oleji a nakonec obalíme ve skořicovém cukru. Jsou velmi jemné, nadýchané, vypadají jako kynuté, ba přímo kynuté v chladu, s velkými oky uvnitř. Jejich velikost cca velká polévková lžíce nebo půlka dlaně.

5 komentářů to “Ricottové koule (koblížky) – dárek od Ivy”

  • Johny 5:

    Super, už vím na co vždy spotřebovat ricottu a chutně. :D

  • hanaka:

    Udělala jsem z tvarohu a celozrnné mouky a je to teda mňamka :-) Navíc jednoduché a rychlé – takže geniální :-) Díky moc!

  • katka1:

    Už je chroupeme, koule :-)
    Poznámka k receptu : dávku vynásobit počtem strávníků :-)
    Katka

    • Niva:

      Tak to mě těší, že chutnají :) U nás se právě peče koláč s ricottou a meruňkami, sypaný mandlemi, taky dobrý :)

  • alfa_design:

    Jen drobná reakce na tuto pochoutku, na Moravě se nesmaží ale pečou v troubě, dělají se z kynutého těsta a plní se tvarohem, sypou drobenkou a říká se jim Vlčnovské koláčky a jsou opravdu vynikající. Sám si je dělám též z ricotty.

Přidejte komentář