Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Posts Tagged ‘ricotta’

Další soutěžící v soutěži o Mlékonoše a Domácího mlékaře! Tereza zaslala svůj skvěle zpracovaný koláč z ricotty.

Mé poznatky:        Doba přípravy cca 45 min,   Obtížnost  *****

  • prdopeč (prášek do pečiva)
  • místo cukru jsem použila agávový sirup, v náplni – konzistence bez problému
  • citron by měl být chemicky neošetřený
  • místo pomerančové šťávy jsem z lenosti použila 100% pomerančový džus
  • může se použít i 400 g ricotty a 200g zakysané smetany

Read the rest of this entry »

 

ddddMáme po přezkoušení, po lyžáku, po špatně spočítaných penězích na autobus, když jely děti samy a pak jejich skončení ve městě, v -13, protože si připadaly, kdyby šly do autobusu, jakoby žebraly. Máme po odpoledních sjezdech na kopečku pod chalupou na prkně od Honzy, kterému sice chybí půlka jedné přezky, ale evidentně to nevadí.  Máme po zimě – doufám a taky máme ve sklepě jednu myš. Je to  myš gurmét evidentně, protože chodí jenom na gruyer, jiných sýrů se ani nedotkne. Kvído už navrhoval, zda to není  moc fádní, že bychom jí tam měli přichystat také červené víno a bagetu, aby se cítila trochu dobře. A také máme doma jedno dítě, žádostivé tohoto zvířete..  Jakmile si člověk přečte různé historky o pořízení Royal dundies, kdy se jim musí zpívat, musí ležet v posteli a nejedno vyrostlo do desetinásobné hmotnosti, protože jsou všechna mláďata různých poddruhů podobná a velmi dobře se zaměňuje právě za to čínské, je mu jasné, že by měl být velmi obezřetný. Pevně doufám, že zůstane u obrázků na počítači.

A taky máme stále Paštiku, která kupodivu žere stále stejně hodně, navíc se naučila bezvadně rozvazovat pytle s obilím, to jí baví a taky jí moc baví překousávat kabely od tiskárny.  Prostě se u nás vůbec nic nemění, takový klidný život na kopci.  Read the rest of this entry »

Iva píše, že na smažené ricottové koblížky je třeba
500 g ricotty (nebo tvarohu)
500 g hladké mouky
3 vajíčka
4 lžíce cukru(dala jsem míň)
špetka soli
1/2 prášku do pečiva
1/2 čajové lžičky jedlé sody
Umícháme těsto, vytvoříme kuličky (můžeme i vykrajovat lžičkou), smažíme v oleji a nakonec obalíme ve skořicovém cukru. Jsou velmi jemné, nadýchané, vypadají jako kynuté, ba přímo kynuté v chladu, s velkými oky uvnitř. Jejich velikost cca velká polévková lžíce nebo půlka dlaně.