Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

dscn4651okTak jsem napsala dlouhý úderný článek o tom, jak je to se současnými surovinami nesmyslné, jak je zbytečné kupovat něco s aditivy, palmovým olejem, jaká to přináší rizika, atd. Nakonec došlo ke dvěma řečnickým otázkám – když se nás omezí hodně, třeba dojde ke změně? Třeba někomu dojde, že jde vydělat i na přirozených potravinách? A pak jsem to teda celý smázla, protože tisíce let jsou lidi stejný a myšlenka, že dojde ke změně je příliš naivní. A stopadesát let se snažíme žít život, ve kterém se pracuje co nejméně, tudíž i myšlenka, že někdo bude chtít vydělat na větší práci na úkor odstranění chemie je taky asi taky naivní. Takže z celého článku zbyl recept na domácí salát bez aditiv. Takové malé, osobní, skromné řešení.  :) On nakonec svět je stejně stvořen z miliónů malých, osobních, skromných řešení.

Pro ty, kdo si přejí nějakou rychlou svačinu na další den udělat, aby neobsahovala cukr, aditiva a byl to salát do krabičky, přináším recept na rychlý feferonkový salát.

Feferonkový salát

Na tento salát potřebujeme cuketu, cca 250 g, větší cibuli, domácí sýr cca 150 gdscn4655ok, marinované tofu cca 100 g, čerstvé feferonky, případně domácí naložené nebo sušené, sůl, barevný pepř, zelenou petrželku, trochu olivového oleje, cca 30 g hlívy ústřičné,  lžička

Cuketu nastrouháme na nudličky, přidáme na proužky nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené tofu a sýr, nakrájené feferonky. Přidáme sůl, pepř, česnekovou pastu, olivový olej, na proužky nakrájenou čerstvou hlívu, nasekanou zelenou petrželku a vše promícháme.dscn4653ok

Přidejte komentář