Knihy
e-knihy Domácí mlékař
Archiv
Rubriky
Poslední témata
Nový časopis Mlékonoš
Domácí mlékař
Odběr novinek
fb twitter instagram
Login

Register| Forgot Password?

dscn4531okKdo stále dokola točíte ovocné knedlíky v kynutém nebo tvarohovém těstě, případně do toho občas vložíte bramborové těsto se švestkami, pak vězte, že dříve se běžně dělaly knedlíky z těsta odpalovaného. Někdo nemá odpalované těsto rád, neboť z něj má trochu obavu, ale zcela zbytečně. Není to vůbec nic složitého, naopak je práce s takovým těstem poměrně rychlá. Jednou zkuste, určitě stojí za to!

Na knedlíky je třeba 750 ml mléka, 300 g celozrnné pšeničné přesáté mouky, 3 žloutky, 50 g másla, trochu soli. Dále tvaroh, jablka, cukr, skořice a máslo na polití.

Do hrnce nalijeme mléko a přidáme máslo a sůl. Necháme přivést k varu a nasypeme mouku. Pečlivě mícháme, dokud se nám mouka nepřestane lepit na vařečku – tzv. odpalujeme. Jakmile se dopracujeme k této konzistenci těsta, sundáme z kamen a necháme vychladnout. Jakmile těsto vychladne, vmícháme do něj žloutky. Těsto vyklopíme na pomoučněnou pracovní desku a vypracujeme, aby se nelepilo. Zbytečně nepodsypáváme, aby následně uvařené nebyly tuhé. Každý knedlík naplníme pár kousky krájeného jablka a vhodíme do vroucí vody. Vaříme cca 10 min. Vyndáme z vody, necháme okapat a podáváme se skořicí, cukrem, tvarohem a polité máslem.

Přidejte komentář

Scroll Up