Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archiv
Rubriky
Nový Domácí pekař
Domácí mlékař

IMG_1089Včera jsem dala na stůl do vázy kočičky, čerstvý chleba a cítila se velmi jarně. Jen do večera. Během noci tu napadlo zase cca 5 cm sněhu a po jaru ani památky. Možná ale dobře. Ještě bude trochu času doladit stránky a opravit zde fórum, které by mělo být zpět do konce týdne. To si prostě zaplatíte server, tam je parafrázově napsáno – s námi je vše možné. Ono ale ne vždy je vše možné, obzvlášť, když se návštěvnost stane vyšší a vy jim, aniž byste to tušili, začnete škodit. Pak se tedy pustíte opět do studia a prohlížíte si grafy zátěže. Máte za to, že pokud je někde napsáno – běžná zátěž – to je 0 % :) a maximální zátěž – 100 % a vy se ocitnete jednou nečekaně na 45 %, že je stále vše ok. To je celkem logické. Ale tak to není. Najednou máte vypnutou stránku, v mailu dokument se spoustou čísel a znaků a poznámku, že převyšujete povolenou zátěž. Logika jde stranou. Něco je špatně. V solné lázni je sýr, jeden se sýří, děti mají hlad a vy máte před sebou tři písmena SQL -to je databáze vaší stránky a tak strašně je nenávidíte, až to vůbec není hezký.IMG_1118

A tak se ptáte známých okolo, kdo by poradil, ale bohužel se setkáváte s generací IT expertů, kteří vám bez okolků sdělí z neskrývaným pohrdáním“wordpress“, pche, to já nedělám. Další vám okamžitě sdělí, že by poslal ten hosting někam, že je to jejich chyba (to já ovšem nesdílím) a hned na to spoustu dalších rad. Nakonec sdělí, že s wordpresem ale nikdy nedělal.  A pak najednou vám nabídne pomoc zcela cizí člověk, který se na to nedívá vůbec s pohrdáním, navíc tomu věnuje neúměrně mnoho času. A pak se objeví váš dobrovonický francouz a skorosoused z Anglie. Takže najednou je svět zase celkem v pohodě, stránky jedou, dokonce bude i fórum a je tedy čas zase něco uvařit.

Dnes jsou to muffiny s čokoládou a jogurtovým dezertem

Na muffiny je třeba: 2 celá vejce, 2+1/2 hrnku celozrnné pšeničné přesáté mouky, 1 malá lžička sody, 1 polévková lžíce prášku do pečiva, 150 ml 80 % čokolády, 1 hrnek cukru, 1 lžička práškového cukru s mletou vanilkou, 1/2  hrnku měkkého másla, 1 hrnek mléka. 

Nejprve ušleháme vejce s cukrem a vanilkou, přidáme máslo a řádně došleháme. Do této směsi přidáme mouku smíchanou se sodou a práškem do pečiva, čokoládové pecky, mléko a těsto nalijeme do formiček na muffiny.

Já osobně používám tuto 80 % čokoládu, která je složena pouze z kakaa, kakaového másla, cukru a lecitinu. Lze použít také čokoláda na vaření, která má ovšem většinou menší % kakaa. DSCN6237

Pečeme při 180 °C  cca 25 min.

Po upečení necháme vychladnout, vyndáme z formiček a ozdobíme jogurtovým krémem.IMG_1228

 

Přidejte komentář