Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archiv
Rubriky
Nový Domácí pekař
Domácí mlékař

IMG_1286okKaždé ráno, když vyjdu z chalupy a ohlédnu se, leknu se, že sousedům utekly ovce. I když se to opakuje s železnou pravidelností, mozek to odmítá  akceptovat. Prostě – ovce!

IMG_1267ok

Naštěstí jsou to každé ráno jen ti samí březnoví sněhuláci, kteří se pomalu ukládají k letnímu spánku. Každé ráno otevřu dveře a za nimi leží na své veliké matraci (mnohem lepší, než mám já), jeden pes. Zpočátku tam ležel pes a štěně. Teď tam leží dva mastodonti. Paštika hezky narostla, je velmi vychovaná, už neskáče na každého, jen na mě a miluje čerstvě vyprané a usušené prádlo, které leží přinesené ze šňůry na posteli. To si stáhne na zem a lehne si na něj. Matrace je fajn, ale prádlo je mnohem lepší. A taky dělá, že neslyší, i když evidentně slyší. Pana domácího alespoň slyší vždy. Já mám hluchého psa.IMG_1279ok

Dneska je první jarní den a na ten je vhodné projít sklep a začít konzumovat zásoby. Aby se to stihlo! Když někdy zbydou uvařené brambory, lze je využít právě na plackový hybrid. Oloupeme a nastrouháme syrové brambory a v poměru cca 1:1 je promícháme s nastrouhanými bramborami vařenými ve slupce. Přidáme vejce, celozrnnou pšeničnou mouku, majoránku, česnek, sůl a pepř. Na rozpáleném oleji zprudka usmažíme malé bramboráčky.IMG_1284ok

Tak to bychom měli brambory a pak je ještě zdárně ujíst trochu nashromážděné zeleniny. Je potřeba cibule, červená řepa, naložená červená paprika a naložený sýr. Cibulku nakrájíme na proužky a zprudka osmahneme, přidáme nakrájený pórek a dorestujeme. Pak nastrouháme červenou řepu, narychlo orstujeme – okořeníme pepřem, solí a česnekovým bylinkovým olejem a můžeme podávat.

Jedna odpověď to “Plackobramboráky se sklepní zásobou”

Přidejte komentář