Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archiv
Rubriky
Nový Domácí pekař
Domácí mlékař

Už se sází, není chuť být u noťasu a tak jen dvě rychlovky s bršlicí.

První tip je na bršlicovou polévku, na kterou je třeba samozřejmě bršlice, sušené houby, cibule, pórek, pepř, sůl, bobkový list, sojová omáčka, medvědí česnek a vejce. IMG_1768Návod jednoduchý, osmahneme cibulku, přidáme bršlici, nakrájený pórek, medvědí česnek, houby, koření a vše uvaříme. Dochutíme sojovou omáčkou shoyu a zavaříme rozkvedlané vejce.

A pak může následovat dušená bršlice na cibulce s rajčatovými floky s rýží, posypanou medvědím česnekem. Omlouvám se za foto, ne vždy se zadaří, neb pan domácí pracuje.

DSCN7377

3 komentáře to “V hlavní roli bršlice”

  • avatar bziXus:

    Dneska jsem se rozhodl použít všude kolem rostoucí bršlici. Když plevel, tak jedlý :-) Výsledek je výborný! Akorát jsem trochu zaimprovizoval s ingrediencema a to následovně.

    Červená cibule osmažená na samodomo přepuštěném másle, místo medvědího česneku (protože u nás na valašsku moc neroste) jsem tam pokrájel misku kopřiv, miska bršlice, stroužek česneku na plátky, zalil to silným výluhem z rooibosu, přisypal loňské namočené hříbky a letošní jidášovo ucho nakrájené na tenké plátky, semínka chia, konopné a loupané slunečnicové.

    Potom byla přisypána nastrouhaná mrkev , celer a petržel, pečené brambory ve slupce ze včerejška a kousek pokrájené brokolice.

    Už teď je to úplně něco jiného, co? :-))) Nevadí. Sranda musí být.. !!!

    Takže na závěr rozšlehané 2 vejce a tři litry husté polévky je na světě :-)) Možná tak třetinu všehochutě odeberu, rozmixuju a vrátím zpět do hrnce… Jestli to ovšem dřív nesežereme, protože je to vesmírná dobrota.

    Díky za inspiraci.. :-)

  • Ahoj, musím říct, že je celkem jedno, co je na talíři, ale kromě vtipného textu u článků mě fakt baví tvoje fotky. To je vzpruha a čirá radost, ani to člověk nemusí jíst.
    Kopřivy a špenát byly ala špenát s těstovinami a kuřecím masem v sobotu, bršlice a petrželka s noky a lososem v něděli – mňamka.
    No a do salátu a na všechny jídla sypu zelenou sypanku: petržel (někdy ne)+smetánka+krvavec+řebříček+jitrocel – všechno nasekané na jemno.

    • Milá Jitko díky, to je vtipný, protože fotky nefotím já, kromě té dnešní rozmazané :D a nebýt pana domácího, fotky by začaly být brzy vtipné z úplně jiného důvodu :D

Přidejte komentář