Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Nový Domácí pekař
Domácí mlékař

Už se sází, není chuť být u noťasu a tak jen dvě rychlovky s bršlicí.

První tip je na bršlicovou polévku, na kterou je třeba samozřejmě bršlice, sušené houby, cibule, pórek, pepř, sůl, bobkový list, sojová omáčka, medvědí česnek a vejce. IMG_1768Návod jednoduchý, osmahneme cibulku, přidáme bršlici, nakrájený pórek, medvědí česnek, houby, koření a vše uvaříme. Dochutíme sojovou omáčkou shoyu a zavaříme rozkvedlané vejce.

A pak může následovat dušená bršlice na cibulce s rajčatovými floky s rýží, posypanou medvědím česnekem. Omlouvám se za foto, ne vždy se zadaří, neb pan domácí pracuje.

DSCN7377

Sdílej článek...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

3 komentáře to “V hlavní roli bršlice”

  • bziXus:

    Dneska jsem se rozhodl použít všude kolem rostoucí bršlici. Když plevel, tak jedlý :-) Výsledek je výborný! Akorát jsem trochu zaimprovizoval s ingrediencema a to následovně.

    Červená cibule osmažená na samodomo přepuštěném másle, místo medvědího česneku (protože u nás na valašsku moc neroste) jsem tam pokrájel misku kopřiv, miska bršlice, stroužek česneku na plátky, zalil to silným výluhem z rooibosu, přisypal loňské namočené hříbky a letošní jidášovo ucho nakrájené na tenké plátky, semínka chia, konopné a loupané slunečnicové.

    Potom byla přisypána nastrouhaná mrkev , celer a petržel, pečené brambory ve slupce ze včerejška a kousek pokrájené brokolice.

    Už teď je to úplně něco jiného, co? :-))) Nevadí. Sranda musí být.. !!!

    Takže na závěr rozšlehané 2 vejce a tři litry husté polévky je na světě :-)) Možná tak třetinu všehochutě odeberu, rozmixuju a vrátím zpět do hrnce… Jestli to ovšem dřív nesežereme, protože je to vesmírná dobrota.

    Díky za inspiraci.. :-)

  • Ahoj, musím říct, že je celkem jedno, co je na talíři, ale kromě vtipného textu u článků mě fakt baví tvoje fotky. To je vzpruha a čirá radost, ani to člověk nemusí jíst.
    Kopřivy a špenát byly ala špenát s těstovinami a kuřecím masem v sobotu, bršlice a petrželka s noky a lososem v něděli – mňamka.
    No a do salátu a na všechny jídla sypu zelenou sypanku: petržel (někdy ne)+smetánka+krvavec+řebříček+jitrocel – všechno nasekané na jemno.

    • Milá Jitko díky, to je vtipný, protože fotky nefotím já, kromě té dnešní rozmazané :D a nebýt pana domácího, fotky by začaly být brzy vtipné z úplně jiného důvodu :D

Přidejte komentář