Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Dnes přišel recept do soutěže na cibulový koláč s podmáslím

SUROVINY:
Těsto: 
240 g celozrnné špaldové mouky
80 g másla
1/2 dl podmáslí
1 žloutek
špetka soli a pepře
Náplň:
6 velkých cibulí
100 g slaniny
200 g zakysané smetany
2 vejce a bílek, co mám navíc z těsta
sůl a pepř
špetka muškátového oříšku
4 snítky tymiánu
lžička másla

POPIS:
Z mouky, změklého másla, soli a pepře si uděláme v míse drobenku, do které postupně přimícháme žloutek rozšlehaný spolu s podmáslím. Vypracujeme v hladké těsto a dáme jej na 30 minut do chladničky. 
Mezi tím, co nám chladne těsto si připravíme náplň. Na lžičce másla si osmahneme na kousky nakrájenou slaninu a cibuli, kterou jsme si nakrájeli na tenká půlkolečka.
 Až je cibulka změklá, tak ji sundáme z plotny. V míse si rozmícháme vajíčka se smetanou a přidáme vychladlou směs cibulky a slaniny. Dochutíme solí, pepřem, tymiánem a muškátovým oříškem. Z vychlazeného těsta si vyválíme tenkou placku, kterou dáme do vymazané koláčové formy. Propícháme ji vidličkou, dáme na ni pečící papír a nasypeme fazole či hrách, aby se nám těsto nenafouko.
Dáme péct nejprve na 200 stupňů, až nám zčervenají okraje těsta, stáhneme teplotu a pečeme na 170 stupňů 15 minut. Upečený korpus dáme lehce vychladnout, sundáme papír a fazole a dáme na něj připravenou náplň. Znovu dáme do trouby a pečeme na 140 stupňů cca 30 minut. 

Přidejte komentář