Knihy
e-knihy Domácí mlékař
Archiv
Rubriky
Poslední témata
Nový časopis Mlékonoš
Domácí mlékař
Odběr novinek
fb twitter instagram
Login

Register| Forgot Password?

Dorazil další příspěvek do soutěže. Tentokrát ze Slovenska a je prima, když si vytvoříme domácí kefír a z něj následně palačinky.

Připravíme si:

– 500 g třešní
– 3 vejce
– 150-200 g hladké mouky
– 500 ml kefírového mléka nebo zakysané smetany
– sůl
– máslo
– skořicový cukr
a také 2 lžíce cukru

 

Postup přípravy

Nalijeme do mísy kefír nebo zakysanou smetanu, přidáme skořicový cukr, mouku  a vejce (mouky přibližně 1 lžíce na 1 palačinku) a lehce osolíme.

 

Těsto rozmícháme dohladka, tak aby v něm nebyly žmolky. Těsto necháme 30 min odpočívat a připravíme si pánev na smažení.

Pánev potřeme máslem, nalijeme těsto a usmažíme palačinky.

Rozpustíme máslo, přidáme hnědý cukr, který necháme zkaramelizovat.

Poté přidáme třešně a necháme cca 15 min dusit, dokud ses nesmíchá šťáva z třešní s karamelem.

 

Nakonec naplníme palačinky, stočíme a můžeme ozdobit smetanou.

Přidejte komentář

Scroll Up