Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Přichází velká vichřice a my se pouštíme  do mého oblíbeného receptu. Hodí se pro dny, kdy spěcháme, nemáme chuť příliš vyvařovat, ale nechceme se vzdát dobrého, kořeněného jídla. V tomto případě si připravíme pouze 2 cibule, cca 1 kg brambor, 3 větší mrkve, hlavičku česneku, olivový a řepkový nebo slunečnicový olej, sůl pepř a kadeřavou petrželku.

Oloupeme  brambory, omyjeme je a nakrájíme na plátky o tloušťce cca 4 mm. Brambory vložíme na olejem potřený plech. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou, očištěnou a omytou mrkev. Osolíme, opepříme černým pepřem, promícháme a necháme péci v troubě na cca 190 °C.

V hmoždíři si připravíme česnekovou majonézu. Jakmile jsou brambory s mrkví upečené, vmícháme česnekovou majonézu a nasekanou zelenou kadeřavou petrželku.

A pak už stačí jen oloupat a pokrájet jablka a začít sušit křížaly. Včera nám milá návštěva přivezla skvělý dárek – sušák na kamna, který se tedy skutečně hodí. Je to krásný originál, za který jsem opravdu moc ráda!

Jedna odpověď to “Podzimní brambory s česnekovou majonézou”

  • Michie:

    parádní sušák. Že bych si nechala vyrobit od dětí? Už těch keramických výtvorů začíná být moc, dokud to nevypalovali, tak déšť bahno rozmočil a bylo.

Přidejte komentář