Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archiv
Rubriky
Nový Domácí pekař
Domácí mlékař

Přichází velká vichřice a my se pouštíme  do mého oblíbeného receptu. Hodí se pro dny, kdy spěcháme, nemáme chuť příliš vyvařovat, ale nechceme se vzdát dobrého, kořeněného jídla. V tomto případě si připravíme pouze 2 cibule, cca 1 kg brambor, 3 větší mrkve, hlavičku česneku, olivový a řepkový nebo slunečnicový olej, sůl pepř a kadeřavou petrželku.

Oloupeme  brambory, omyjeme je a nakrájíme na plátky o tloušťce cca 4 mm. Brambory vložíme na olejem potřený plech. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou, očištěnou a omytou mrkev. Osolíme, opepříme černým pepřem, promícháme a necháme péci v troubě na cca 190 °C.

V hmoždíři si připravíme česnekovou majonézu. Jakmile jsou brambory s mrkví upečené, vmícháme česnekovou majonézu a nasekanou zelenou kadeřavou petrželku.

A pak už stačí jen oloupat a pokrájet jablka a začít sušit křížaly. Včera nám milá návštěva přivezla skvělý dárek – sušák na kamna, který se tedy skutečně hodí. Je to krásný originál, za který jsem opravdu moc ráda!

Sdílej článek...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Jedna odpověď to “Podzimní brambory s česnekovou majonézou”

  • Michie:

    parádní sušák. Že bych si nechala vyrobit od dětí? Už těch keramických výtvorů začíná být moc, dokud to nevypalovali, tak déšť bahno rozmočil a bylo.

Přidejte komentář