Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

7. října 2014 jsem do blogu napsala: „Mám v současné době tři základní místa, na kterých mě lze zastihnout. V koutě místnosti, nadepisující obálky, na poště a na kole, pohybující se mezi koutem a poštou.“

Prima je, když to v životě tak nějak cykluje a můžete se spolehnout na své jistoty. Za ty čtyři roky se změnilo mnohé, například děti, které tehdy velmi pomáhaly, jsou dnes navíc i dostatečně silné a také mají svou taxu za odvezený balíček na poštu, takže dostatečně motivované. Proto to máme s panem domácím o dost jednodušší, než poprvé. Navíc už máme zajeté podání online, které by nebylo, nebýt komentářů zde na stránce, je tedy vše o něco jednodušší.

Děkujeme všem za moc hezké a milé komentáře a také za sdílení, že knížka vyšla, moc si toho vážíme!

Každé ráno snídám u našich nových karasů s knížkou v ruce a rozhoduji se, co dnes dát na stránku a zítra navíc přijede návštěva, na kterou se velmi těším a ráda bych jí dala ochutnat nevšední chléb, takže to vyhrál

celožitný černý chléb se sladem.

Tento chléb připravuji podle základního kváskového chleba do formy na str. 124. Do těsta však používám místo pšeničné mouky pouze mouku žitnou a přidávám sušený slad karafu a lžíci tekutého sladu. Kdo nemá Domácího pekaře, recept na základní chléb je zde.

Karafa přidá chlebu skvělou černou barvu, jinou chuť střídy, tekutý slad poté nasládlejší chuť. Do chleba lze přidat různé druhy semínek (dávám ráda lněné).

Tištěnou formu receptu naleznete v knize Domácí pekař.

Přidejte komentář