Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Dnes trochu o přezrálých okurkách, které asi neuniknout na záhonu nikomu. Co pak s nimi? Jednoduché, rychlokvašky. )

Na dobré rychlokvašky je potřeba nádoba (zelák, třílitrová láhev), okurky (spíše větší), listy obsahující tanin (vinná réva, černý rybíz, višeň, křen) a sůl (na 1 l nálevu cca 1 polévková lžíce soli). Vždy ochucuji koprem a často přidávám ještě na kolečka nakrájenou mrkev.

Rychlokvašky omyjeme, do vymytého zeláku vložíme listy, na listy vložíme okurky propíchané na několika místech vidličkou, kopr, nakrájenou mrkev a zalijeme lákem ze svařené vody s přidanou solí.

Nakonec zalijeme víko zeláku vodou a necháme pár dní prokvasit.

Jedna odpověď to “Rychlokvašky”

  • Martina:

    Dobrý den,

    prosím o radu. Občas ( vlastně často) se mi stane, že okurky jsou po prokvašení blátivé. Někde jsem četla, že to je tím, že nejsou zcela ponořené, ale v dávce jsou blátivé prakticky všechny, nejen ty na povrchu. Nevíte, čím by to mohlo být?

    Děkuji Vám předem za radu.

    Srdečně zdraví
    Martina

Přidejte komentář