Jsou tací praví hospodáři, kteří ustříhávají palice česneku. My většinou necháme palice na česneku a pak je zpracováváme. Buďto palici rozmělním na malé paličky, ty smíchám se solí a uzavřu. V chladu lze uchovat velmi dlouho a používat kamkoli, kam je třeba česnek a sůl.
Další možností je česneková tinktura. V tomto případě nemusíme palice mělnit, pouze je celé naskládáme do sklenice a zalijeme alkoholem o obsahu alkoholu více než 50 %. Několikrát denně protřepáváme a necháme min. 60 dní louhovat, než tinkturu slijeme. Následně ji můžeme používat při trávicích potížích, bronchititdě při nadýmání – používáme jako lihovodný roztok, kapeme tedy do čaje na dané obtíže, většinou 20 kapek.
Palice můžeme samozřejmě také pouze svázat a nechat usušit a následně používat např. do polévky.