


Komentáře
Jak já se těšila až budete dělat svíčkovou… já ji dělám hodně podobně, ale přidávám ještě hořčici, ta dodá takovou tu „hospodskou“ chuť (v dobrém smyslu slova)
a nakládám ji den předem, citron dávám na kolečka, a trochu brusinek i do omáčky…po odležení vše upeču, poté odstraním koření a vše rozmixuji, případně když je třeba přepasíruji, a poté už jen smetana, a je to!!! A místo masa dávám většinou obyčejnou nádivku, nebo nějakou sekanou. A je to mňamka… Už mám na ni zase chuť. Miluji Váš blog, ale nesnáším, když mám pak chutě…
což je skoro vždy..
)hořtice mě vůbec nenapadla, musím zkusit. Jenom si tady celé odpoledne lámu hlavu s nakládáním. S masem je mi to jasné, ale vůbec netuším jak nakládat svíčkovou bez masa
. Když vám zbyde chvilka, budu moc ráda, když napíšete přesně postup, zkusím to příště. Děkuji
No, já prostě nakrájím zeleninu, dám to do remosky, přidám koření, hořčici, brusinky, na kolečka citrón, trochu oleje nebo másla, drobet podliji vodou, přidám lžíci či dvě octa, trochu posypu cukrem – vše dělám od oka, už to mám nějak v ruce…a nechám přes noc odležet, ráno otevřu víko,a to je vůně! Voní to jako hotová svíčková,potom to upeču, když je vše měkké,vyndám koření(to se musí předem spočítat), kolečka citronů se vypečou, takže několik jich tam nechám, několik kůrek vyndám, aby to nebylo moc hořké. No, a poté už jen rozmixuji, a přidám smetanu, případně dochutím…Snad jsem něco nezapomněla. V podstatě to nakládání asi vůbec není nutné, ale dělám to zřejmě ze zvyku…máma vždy svíčkovou nakládala, tak to dělám taky, i když bez masa…
no, mezitím, co se vše peče stihnu knedlíky a tu nádivku, či sekanou…a pak se jen cpu a cpu a cpu…
jen se chci zeptat co znamená v anketě UHO ?? Nějak mě nic nenapadá…
[4]: díky moc za přesný popis nakládání,určitě zkusím.
UHO synonymum pro veřejné stravování – UHO = Universální Hnědá Omáčka
V tlakáči se také včechny chutě krásně vcucnou do sebe. Na koření mám z Ikea takový otvírací cedníček, on je původně asi myšlen na čaj, ale já mám několik na různé účely, takže vyndám naráz a nemusím počítat Jsem ráda, že nejsem sama kdo zahušťuje rozmixováním
než manžel pochopil, že ve všem NEMUSÍ být jíška
tak byl krajně nedůvěřivý, ovšem tato svíčková jej přesvědčila
citron nedávám, ale zkusím velmi rychle. Může to být zajímavé.
Jana: Citron nesmí chybět, minimálně šťáva… jinak já taky nejprve zahušťovala jíškou, jenže vždycky jsem to buď přehustila, že v tom stála lžíce
nebo mi to zase do druhého dne zřídlo…a tyhle problémy mixováním odpadají..
a navíc je to bez jíšky aspoň o chlup zdravější…
Nejdříve jsem si myslela, že to bude svíčková s hokaidem, nebyla….:))Já jednou dělala dýňovou polévku, nějak jsem to přehnala s kořenovou zeleninou a fakt to chutnalo , jak svíčková. Ještě jsem to nezkoušela , ale asi to brzy přijde na řadu…. Třeba to někdo znáte…
To ja pridavam kousek dyne hokkaido do svickove – ma potom krasnou barvu :)