Knihy
e-knihy Domácí mlékař
FB skupiny

e-knihy

Domácí mlékař

Archivy
Rubriky
Knihy
Domácí mlékař
Kurzy pečení chleba

Domácí mlékař

Posts Tagged ‘hořčice’

Doma mám poctivě naložené semínko na další a další hořčice a mezi tím mohu vkládat ty nenaložené. Jedním z mých horkých favoritů je frankfurtská hořčice.

Na tuto hořčici potřebujeme 30 g žlutého hořčičného semínka, 30 g černého hořčičného semínka, 15 g cukru krystal, 2 hřebíčky, 2 nové koření, 40 ml bílého víno (upřednostňuji polosuché) a 40 ml vinného octa. Read the rest of this entry »

Tímto článkem bych ráda začala sérii o horčicích, mé oblíbené pochutině. Dnes přináším velmi jednoduchý návod na základní anglickou hořčici, která se vyrábí nejlépe v malé dávce na přímé použití do pokrmu a v případě použití k pokrmu ji necháváme po dobu jednoho dne uležet.  Je tedy vždy nejlepší čerstvá, max. jeden den uleželá.

Tato horčice se vyrábí ze žlutého hořčičného semínka a je poměrně ostrá. Na základní verzi použijeme pouze hořčičné semínko a vodu.

I tuto základní verzi si však můžeme dochutit již při výrobě bílým balzamikovým octem, kuchyňskou nebo mořskou solí, špetkou cukru, trochou pepře. U anglické hořčice to však není nezbytné, zkusme nejdříve její čistou verzi.

Horčičné semínko umeleme na mlýnku na obilí. Přesto, že se jedná o olejnaté semeno, není problém na mlýnku trochu semene umlít. Pokud nevlastníme mlýnek, můžeme velmi úspěšně použít mlýnek na kávu (výsledná hořčice bude trochu hrubší). Read the rest of this entry »