Knihy
e-knihy Domácí mlékař
Archiv
Rubriky
Nový Domácí pekař
Domácí mlékař

Posts Tagged ‘rozinky’

Díky nasazení a bezobalové žádostivosti všech zúčastněných se nám podařilo vytvořit základ něčeho, co by v budoucnu mohla být fungující biobanka. Máme z toho fakt radost. Plné třílitrové sklenice cizrny, barevné čočky, hrachu, fazolí, neslazených a nesolených kukuřičných lupínků a hlavně skvělých sušených meruněk a mandlí a jeden sud, kde odpočívá zbytek, a který, pravda, zabírá trochu místa, ale překnává ho hřejivý pocit z množství obalů, které opadly a hlavně z výborného sociálního happeningu, kdy si v jeden okamžik cca 15 žen na relativně malém prostoru váží své potraviny….kdo nezažil, nepochopí.

A protože u nás frčí dlouhodobě domácí marcipán, je třeba ho někdy trochu odlehčit (odlehčit svědomí). Na tuto verzi je třeba mandlí (neloupat), sušené nesířené meruňky, rozinky, kvalitní hořké kakao, trochu rumu a lžíce vody. Množství dle chuti, dávám většinou mandlí stejně jako rozinek a meruněk dohromady.  Read the rest of this entry »


veg
Doma se vše relativně uklidnilo – je to sice stále trochu depresivní, nemít střechu nad hlavou,
bábovka
ale snad to nebude na dlouho :-)). Lidi, co nám pomáhali, byli skvělí – báječní – výborný , prostě jsem moc nevěřila, že je ještě možný vrátit se občas na soboto-nedělní akce takové, jaké to bylo běžné za bolševika :-)). Byla to taková „pracovní párty“, zvrhlo se to trochu na McDonald na kopci :-))) jeden den domácí hamburgery z ovesných vloček, jeden den domácí pizzy, jahodová smetanová zmrzlina, nezbytná coca-cola, která byla nezbytná, protože někdo přivezl bílý rum :-)), bábovky, buchty, zase bábovky, samozřejmě květák, domácí chleba a pivo. Poměrně dost dětí, které při bourání zase tak moc nezbytné nejsou :-)), ale dodávalo to na ostražitosti bořitelů. Na focení jídla nebylo logicky ani chuť ani čas, ale občas nějaká fotka během dne vznikla a navíc něco bylo opravdu moc chutné, napřiklad rumová bábovka, takže to postupně snad nějak dovložím :-)))
suroviny: 250 g másla, 3 hrnky mouky celozrnné pšeničné přesáté, 1 hrnek rozinek, 1/2 hrnku rumu, 1 prášek do pečiva, 2hrnky cukru, 6 vajec, vanilkový cukr, 1 hrnek strouhaného kokosu, 3/4hrnku smetany,kakao 2 lžíce
Nejprve si namočím rozinky do rumu a promíchám. Pak utřu celá vejce s cukrem a vanilkovým cukrem  a s měkkým máslem, přidám kokos, mouku, smetanu, prášek do pečiva, rozinky s cukrem a vše utřeme. Větší část nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku a do zbytku nasypu kakao , rozmíchám a naliji ještě nahoru na těsto bílé, jen doprostřed.


Komentáře

1 @Nikushka@ @Nikushka@ | Web | 28. června 2010 v 22:20 | Reagovat

mmm super :)

2 dadaz dadaz | 29. června 2010 v 17:15 | Reagovat

nalít tmavé testo jen doprostred je dobrej nápad, ja to vzdycky rozleju po celým horejsku babovky a pak podle barvy nepoznam, jestli uz babovka ztmavla pripálenám ;-)

3 HaF HaF | Web | 29. června 2010 v 22:08 | Reagovat

Bábovky můžu na jakýkoliv způsob!
Přeji brzké ukončení stavebních úprav, my už to máme naštěstí za sebou, ale teď je s úsměvem na co vzpomínat! :-P :D

4 Klára Klára | E-mail | Web | 29. června 2010 v 22:14 | Reagovat
5 Klára Klára | E-mail | Web | 29. června 2010 v 22:14 | Reagovat

[3]: moc se těším na vzpomínání, opravdu ! :-D ;-)

6 Blanka Blanka | E-mail | 3. listopadu 2010 v 18:07 | Reagovat

Je asi samozřejmé, že se přidává sníh z bílků?

7 Klára Klára | E-mail | Web | 3. listopadu 2010 v 18:31 | Reagovat

Děkuji moc, bylo to dost zavádějící – opravila jsem. Nepřidává se tentokrát sníh z bílků, ale třou se celá vejce dohromady. Díky za shovívavost :-)

jogurt
veg
Domácí jogurt, ovesné vločky čerstvě mačkané, vlašské ořechy, rozinky a lžička marmelády.
tvarohova. pom. cesnek

Centrum nastavení ochrany osobních údajů

Osobní údaje

Advertising

Analytics

Other